Online festival ‘Zin in Werk’ van Mindful Rijk een succes

Hoe zorg je ervoor dat je zin hebt in je werk en je werk als zinvol ervaart? Wat zijn de ingrediënten van werkplezier? En hoe kan je die doelbewust ontwikkelen en in je werk brengen? Deze en andere vragen stonden centraal tijdens het online festival ‘Zin in Werk’ van Mindful Rijk tijdens de Week van het Werkplezier van 15 tot en met 19 november. In 4 themasessies hebben deelnemers (zo’n 400 aanmeldingen) concrete tips en handvatten gekregen over hoe je met mindfulness meer zin en plezier in je werk kunt ervaren.

Samenvatting

Deelnemers gingen in de workshops aan de slag met:

  • Hoe je meer inzicht kunt krijgen in je automatische gedrag en meer grip kunt krijgen op je gewoontes, waardoor je bewuster kunt kiezen voor het aanleren van nieuwe gewoontes die jouw vitaliteit bevorderen;
  • Hoe je jouw ambtenaarschap kunt herijken door meer bewustwording in je werk te brengen, je reflecterend vermogen te vergroten en je in te leven in het perspectief van de ander,
  • Hoe je met Werkdesign speelse en creatieve elementen toe kan voegen aan je werkdag om meer plezier en creativiteit te ervaren;
  • Hoe bewust luisteren, met frisse oren, tussen de regels door en vooral naar wat er niet gezegd wordt, zorgt voor meer verbinding, energie, inspiratie en diepgang.

Wat zeiden de deelnemers?

Een greep uit de beoordelingen: ‘Ik heb nu een beter beeld van wat mindfulness kan betekenen voor mijn werk’, ‘Scherp webinar’, ‘Mooie mix van werkvormen, complimenten!’ en ‘Heel relevant voor mijn werk als ambtenaar’.

Trainingen voor meer mindfulness, bevlogenheid en vitaliteit

Het festival gaf deelnemers de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de trainingen van Mindful Rijk. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op onze website. Of ga naar het LOC  (Leer- en Ontwikkelcampus van UBR). Hier vind je een overzicht van de trainingen en workshops en de eerstvolgende startdata.