Online Festival | Sneller groeien dan inflatie

Investeer in je Ambtelijk Vermogen

Hoe ga je als Rijksambtenaar om met een maatschappij die sneller dan ooit sociaal, economisch en technologisch verandert? Niet alleen de inflatie groeit snel, ook de eisen die gesteld worden aan jou en het werk dat je levert. 

Juist daarom is het belangrijk om te investeren in je ambtelijk vermogen. Zo kun je vanuit bevlogenheid en veerkracht je in blijven zetten, voor Nederland. 

In het Online Festival ‘Sneller Groeien dan Inflatie’ ontdek je in vijf interactieve online-bijeenkomsten de kracht van positieve psychologie en mindfulness, toegepast op jouw ambtelijk vakmanschap.

Het resultaat is inspiratie, inzichten en praktische tools om je focus te verhogen, je invloed te vergroten, je bevlogenheid te laten stijgen en je ambtelijk vakmanschap te herijken. 

Het Online Festival is een initiatief van Mindful Rijk, het expertisecentrum voor Mindfulness en Positieve Psychologie. Wij zetten ons in voor een bevlogen en veerkrachtige Rijksoverheid. Meer informatie op www.ubrijk.nl/mindfulrijk

Let op: de workshops zijn alleen toegankelijk voor (externe) rijksmedewerkers.

De workshops

Je kunt je als Rijksmedewerker kosteloos inschrijven voor één of meerdere sessies (lees verderop de uitgebreide omschrijving van de sessies):

  1. Investeren in Bewust Ambtelijk Vakmanschap - door Marjolein de Ridder (Maandag 20 juni 15:00-16:30 uur)
  2. Vergroot je menselijk kapitaal met de VIA Sterke Kanten - door Marjolein de Ridder en Bart Hansma (dinsdag 21 juni 15:00-16:30 uur)
  3. Meesterschap over je Werkgewoontes met Mindfulness - door Bart Hansma (woensdag 22 juni 10:00-11:30 uur)
  4. De Mindful Hybride Rijksmedewerker - door Sheraz Kazmi en Bart Hansma (donderdag 23 juni 10:00-11:30 uur)
  5. De Kracht van Compassie op Werk - door Inge Witkamp en Bart Hansma (vrijdag 24 juni 10:00-11:30 uur)

Investeren in Bewust Ambtelijk Vakmanschap

Maandag 20 juni 15:00-16:30 uur - door Marjolein de Ridder

Werken bij de overheid is bijzonder en belangrijk. Je bent betrokken bij de publieke zaak en wilt bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Wat jij doet heeft impact op de burger. Daarom streef je ernaar te blijven ontwikkelen als ambtenaar.

Het is belangrijk dat we werken vanuit vertrouwen, dat we open kunnen zijn naar onze omgeving én naar elkaar. Die openheid is enerzijds vastgelegd in regels rondom transparantie en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, anderzijds vraagt het van ons een open en nieuwsgierige houding. Dat we aandachtig en zonder vooroordelen luisteren naar elkaar en naar onze stakeholders. En dat we reageren op een respectvolle manier en signalen doorgeven, ook als we het ergens niet mee eens zijn of als het ongemakkelijk wordt.  

Bewustzijn kan helpen om die open houding (verder) te ontwikkelen. Daarnaast helpt het om te leren omgaan met de dilemma’s en uitdagingen die komen kijken bij het in verbinding staan met de samenleving, met je collega’s en met jezelf. Door bewuster te werken kun je ook meer vitaliteit en werkplezier ervaren.

In deze bijeenkomst verkennen we de speerpunten van het Ambtelijk Vakmanschap en verbinden we deze met de toepassing van mindfulness op het werk. Na afloop van deze bijeenkomst weet je hoe je jouw reflecterend vermogen kunt vergroten, bewuster keuzes kunt maken en je invloed kunt vergroten. 

Vergroot je menselijk kapitaal met de VIA Sterke Kanten

Dinsdag 21 juni 15:00-16:30 uur, door Marjolein de Ridder en Bart Hansma 

‘’Wat een bijzondere workshops, ik voel me gelijk heel positief.’’

‘’Wat fijn om de aandacht te richten op mijn positieve kanten en dit te vergroten.’’

Wil je ervaren hoe mindfulness jou kan helpen met talentgericht werken? Tijdens deze bijeenkomst ontdek je jouw VIA Sterke Kanten en hoe je deze in kunt zetten op werk voor meer flow en bevlogenheid.

Het VIA Sterke Kanten model wordt ook wel ‘de ruggengraat van de Positieve Psychologie’ genoemd en is een universeel (wereldwijd) gevalideerd methode om je sterke kanten in kaart te brengen en in te zetten.

Na deze workshop heb je:

  • Inzicht in je sterke kanten.
  • Handvatten om meer vanuit je sterke kanten te werken.
  • Begrip hoe mindfulness en sterke kanten elkaar versterken. 
  • Tools om de inzichten uit de bijeenkomst in de praktijk te brengen.

Meesterschap over je Werkgewoontes met Mindfulness

Woensdag 22 juni 10:00-11:30 uur - door Bart Hansma

‘’Erg leuk en interactief. Gaf inzichten die ik meteen kan toepassen in mijn werk! Ik ga zeker aan de slag met de twee challenges.’’

Ruim 99% van alles wat we doen gaat automatisch, uit gewoonte. Dat gaat niet alleen over wat we doen en zeggen, maar ook de gedachten en emoties die daaraan voorafgaan. Dat is zowel een zegen als een vloek. 

In deze workshop ontdek je hoe je (werk)gewoontes werken en hoe je hier meer grip op kunt krijgen. Je ontdekt hoe je juist in stressvolle situaties vatbaarder wordt voor ‘slechte’ gewoontes.

Door de inzichten uit deze sessie kun je meer kiezen welke gewoontes je opbouwt en welke je loslaat. We gaan concreet aan de slag met twee cruciale factoren die je hierbij gaan helpen, op werk en daarbuiten.

Na afloop krijg je twee challenges aangereikt om de inzichten uit de sessie meteen in de praktijk te brengen. 

De Mindful Hybride Rijksmedewerker

Donderdag 23 juni 10:00-11:30 uur - door Sheraz Kazmi en Bart Hansma

‘’De beste sessie over hybride werken tot nog toe! Handvatten voor mezelf en het team, en echt een eye-opener over de nut en noodzaak van pauzeren.’’

We zijn aangekomen in een nieuw tijdperk van  hybride werken. Dit is zowel een kans als een uitdaging om je werkomstandigheden positief te veranderen. Hoe kan je dit slim aanvliegen als Rijksmedewerker?

In deze sessie ontdek je de grootste kansen en valkuilen van hybride werken. Van daaruit verkennen we hoe je jouw persoonlijke werkvoorkeuren kunt laten aansluiten voor meer werkplezier, energie en stressbestendigheid. Van daaruit krijg je tools aangereikt om het gesprek als team aan te gaan.

Eén van de onderwerpen die we samen verkennen is hoe je in de eerste plaats bestaand (automatisch) werkgedrag kunt veranderen. Na afloop heb je handvatten voor een concreet en persoonlijk plan om hybride werken een succes te maken en om het bespreekbaar te maken in je team.

De Kracht van Compassie op Werk

Vrijdag 24 juni 10:30-12:00 uur - door Inge Witkamp en Bart Hansma

"Wat een mooie en energiegevende ervaring."

"Precies wat ik nodig had. Dank voor de inspiratie en kennis."

Compassie is een houdingskwaliteit die je al hebt, gebruikt en verder kunt ontwikkelen door het te beoefenen en toe te passen. Compassie bestaat uit twee delen: (1) sensitiviteit voor de kwetsbaarheid en het lijden van jezelf en anderen en (2) de motivatie om het lijden te verlichten bij jezelf of bij de ander.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat meer compassie onder meer leidt tot een positieve werkbeleving, verhoogde stressbestendigheid en grotere werkbetrokkenheid. Eén specifieke uitkomst is bijvoorbeeld dat na een compassietraining deelnemers verhoogde activiteit hebben aan de linkerzijde van de prefrontale cortex. Dit gedeelte van de hersenen staat in verband met positieve emoties, bewust handelen en impulsbeheersing.

In deze interactieve en ervaringsgerichte online-workshop leer je wat Compassie is en waarom het een waardevolle houdingskwaliteit is in je werk. We delen ook hoe deze vaardigheid effect heeft op je brein en meer grip en inzicht geeft op dieperliggende patronen.