Sterke Kanten training

Merk je dat je op sommige werkzaamheden helemaal leegloopt en bij andere juist tot bloei komt? Zou je (nog) meer vanuit je kracht willen werken en daardoor meer voldoening en energie halen uit je werk?

In de sterke kanten training identificeer en ontwikkel je jouw sterke kanten en leer je die toepassen in je werk. Het VIA Sterke Kanten model wordt ook wel ‘de ruggegraat van de positieve psychologie’ genoemd en bestaat uit 24 universele positieve karaktereigenschappen die je gedrag, je denken en je gevoel beïnvloeden.

Het model is de uitkomst van wereldwijd wetenschappelijk onderzoek waardoor het model gevalideerd is voor mensen met diverse achtergronden. Hieruit blijkt onder meer dat sterke kanten training leidt tot hoger welbevinden en betere prestaties.

De training bestaat uit de volgende lessen:

  • Jouw sterke kanten

  • De gulden middenweg

  • Valkuilen en kansen 

  • Sterke kanten toepassen in je werk

Resultaten

Na afloop:

  • Ken je jouw sterke kanten.

  • Weet je hoe je deze in kunt zetten in je werk en daarbuiten.

  • Haal je meer voldoening en energie uit je werk.

  • Weet je de valkuilen en kansen in het inzetten van je sterke kanten en hoe je daar mee om kunt gaan. 

Praktisch

Een les duurt tussen de 2 en 2,5 uur en bevat praktische oefeningen en theorie gericht op het ontwikkelen van je sterke kanten. Tussen de bijeenkomsten oefen je om het geleerde in de praktijk te brengen.

We bieden deze training Rijksbreed aan op open inschrijving en op organisatieniveau. De eerstvolgende training op open inschrijving start op woensdag 21 september 09:30-12:00 uur (andere data 28 september en 5 en 12 oktober). Je kunt je inschrijven of meer informatie opvragen over praktische zaken, kosten en doorbelasting via mindfulrijk@rijksoverheid.nl.

De Sterke Kanten training wordt georganiseerd vanuit Mindful Rijk, het expertisecentrum voor Mindfulness en Positieve Psychologie. Meer informatie over Mindful Rijk kun je vinden via www.mindfulrijk.nl.