Kennispunt nieuwe rechtspositie

Het Kennispunt nieuwe rechtspositie is een vraagbaak voor HRM’ers, professionals in het P&O-vakgebied en leidinggevenden binnen de Rijksoverheid. Je vindt hier onder andere informatie over de belangrijkste veranderingen bij de implementatie van de Wnra en verschillende voorlichtingsmaterialen. Ook houden we je op de hoogte van het laatste nieuws.

gebouw-uitzicht

Rechtspositie ambtenaren

Met de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) wordt de rechtspositie van rijksambtenaren zoveel mogelijk hetzelfde als die van medewerkers in het bedrijfsleven. Dat heeft gevolgen voor de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer. De nieuwe rechtspositie is op 1 januari 2020 ingegaan.

Let op: er kunnen nu al gevolgen zijn ontstaan bij het aangaan of verlengen van tijdelijke aanstellingen die doorlopen tot na 1 januari 2020. Lees meer.

Contact Kennispunt nieuwe rechtspositie rijksambtenaren

HR-/P&O-professionals en leidinggevenden kunnen bij het Kennispunt nieuwe rechtspositie rijksambtenaren – onderdeel van Advocaten en Adviseurs Arbeidsrecht van UBR – terecht met vragen over de nieuwe rechtspositie en de gevolgen hiervan. Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag de hele dag te bereiken op 06 - 25 63 21 86. Je kunt ook mailen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuwsbrief
Wil je je abonneren op de direct mailing/ nieuwsbrief over de nieuwe rechtspositie? Dan kun je ons een e-mail sturen.