Koeriers- en transportdiensten

UBR IPKD verzorgt op snelle en efficiënte wijze verschillende post- en koeriersdiensten voor de Rijksoverheid. Wij bieden aan onze afnemers standaarddiensten, spoeddiensten, lusroutes en geconditioneerd vervoer.

Wij doen dit zowel op interdepartementaal als op landelijk niveau. IPKD werkt met een eigen webshop waar je een order zelf kunt invoeren en de orderstatus kunt volgen. Ook biedt de webshop mogelijkheden tot historische overzichten en rapportages.

Post- en koeriersdiensten

Wil je als afnemer een poststuk of pakket versturen dan kun je hiervoor bij IPKD terecht. Wij halen het poststuk of pakket bij je op en leveren het af bij het door jou opgegeven adres. Voor adressen binnen Nederland geldt een aanrijtijd van 45 minuten.

Is een locatie alleen per boot bereikbaar dan geldt de aanrijtijd van 45 minuten niet.

Voor post-en koeriersdiensten kun je kiezen uit een aantal verschillende producten, waaronder spoed, zelfde dag of de volgende dag. Het verschil zit in de overdrachtsduur. Je kunt dus kiezen wat het best bij jouw situatie past.

Lusroutes

Tweemaal per dag vindt de interdepartementale basis postronde in Den Haag plaats. Wij halen en brengen poststukken bij onze afnemers. IPKD rijdt ook landelijke lusroutes.

Geconditioneerd vervoer

IPKD verzorgt voor haar afnemers geconditioneerd vervoer en vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR). Dit houdt in dat wij gevaarlijke stoffen, goederen die gekoeld of bevroren moeten blijven in speciaal daarvoor uitgeruste auto's en in een gecontroleerde atmosfeer vervoeren.

Voor vervoer van vertrouwelijke stukken zijn de auto’s voorzien van een kluis.

Transport

Voor het vervoer van zware goederen kun je gebruikmaken van onze transportdienst. Wij vervoeren voor onze afnemers pallets en rolcontainers. Hiervoor hebben wij een beperkt aantal wagens met laadklep in ons wagenpark. Ook voor pallets en containers rijden we landelijk lusroutes.

Opslag

IPKD biedt in beperkte mate de mogelijkheid tot opslag en overslag van rolcontainers en pallets.

Webshop

UBR IPKD heeft voor het aanvragen van diensten en het invoeren van orders een eigen webshop. Voor het gebruik van de webshop heb je een inlogcode nodig, deze kun je aanvragen bij je eigen secretariaat. De webshop biedt inzage in de status van de zending en de mogelijkheid de zending te registreren op kostenplaats. Als je niet weet of jouw organisatie al is aangesloten bij IPKD, dan kun je contact opnemen met onze planning.

Tarieven

Informatie over tarieven voor onze post- en koeriersdienst vind je terug in onze tarievenlijst.