Klanten aan het woord

UBR Personeel biedt de rijksoverheid dienstverlening aan op het gebied van (2e-lijns) HR en personeelsbeleid. Onze adviseurs werken op veel plekken binnen de rijksoverheid, door heel Nederland. De mensen die werken bij UBR Personeel in combinatie met klanten vertellen over de samenwerking en onze dienstverlening.

Teetske van Veen, senior adviseur organisatie-inrichting en formatie van UBR|EC O&P en Marjan Heitman, afdelingshoofd HRM Advies bij het ministerie van IenM praten over In huis adviseren en wat dat aan kostenbeheersing en kwaliteit oplevert.

In huis adviseren zorgt voor kostenbeheersing en kwaliteit

Bij de klant in huis, één op één hulp bieden en advies geven. Het zorgt voor tevreden klanten, zo ervaart senior adviseur Teetske van der Veen. En goed opdrachtgeverschap bevordert de kostenbeheersing en zorgt voor kwaliteit zegt Marjan Heitman, afdelingshoofd HRM Advies bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Lees het verhaal.

850 mensen herplaatsen in 12 maanden: het transitieproces van het DLG

In 1 jaar tijd ruim 850 mensen herplaatsen. Dat was de opdracht aan UBR|EC O&P toen de opheffing van Dienst Landelijk Gebied (DLG) bekend werd. Het was een akelig besluit met een goede afloop. Lees het verhaal.

Expertise bij het risico dragen voor arbeidsongeschiktheid van (ex)werknemers

In het kader van de Compacte Rijksdienst zijn of gaan alle ministeries over op Eigen Risico Dragerschap Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (ERD WGA). Dit betekent dat ministeries zelf het risico dragen voor de kosten van de arbeidsongeschiktheid van (ex)werknemers. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) was al eigenrisicodrager voor de WGA en was op zoek naar expertise op het gebied van HR en sociale zekerheid. Het Expertisecentrum Organisatie en Personeel was op zoek naar een ministerie die als pilot wilde dienen om zo’n traject vorm te geven. Lees het verhaal.

Inzicht in je menselijk kapitaal

1 werkgroep, 2 organisatieadviseurs van het Expertisecentrum Organisatie en Personeel en 5 sessies met het managementteam van de Inspectie Veiligheid en Justitie (IV&J): dat was nodig om het Strategisch Personeelsplan voor de Inspectie op papier te krijgen. Klinkt eenvoudig maar dat is het allerminst. Een grondig proces is doorlopen. Lees het hele verhaal.

Open kaart over pensioenen

Gevangenisbewaarders, brandweermannen en scheepvaartinspecteurs hadden tot enkele jaren geleden allemaal een substantieel bezwarende functie: een functie die extra belastend is. Hoewel het werk nog steeds moet gebeuren, is er veel veranderd rondom de bezwarende functies. Door nieuwe en complexe regels weten veel medewerkers niet meer precies wat hun rechten zijn. Het Kennispunt Financiële Rechtspositie (KFR) biedt uitkomst. Lees het verhaal.

Waar ICT studenten het Rijk ontmoeten

Met de Inhousedag ICT van de Rijksoverheid biedt UBR|EC O&P een platform voor de ontmoeting tussen rijksorganisaties en jonge ICT’ers. Met succes: de eerste deelnemers zijn inmiddels bij het Rijk in dienst. Bovendien won het project in 2015 de Gouden Mier, de jaarlijkse prijs voor vernieuwende initiatieven in de bedrijfsvoering. De klanten zijn tevreden, zoals David Jansen, auditmanager bij de Audit Dienst Rijk (ADR). De Inhousedag krijgt veel exposure, alle organisaties van het Rijk werken samen en het levert ons goede ICT’ers op. Lees het verhaal

Samen werken aan mobiliteit

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) boekt goede mobiliteitsresultaten: maar liefst 85% van alle afgeronde vrijwillige mobiliteitstrajecten in de eerste helft van 2015 is een succes. Steeds meer medewerkers van het Ministerie van SZW staan open voor een mobiliteitsstap. Lees het verhaal over mobiliteitsbegeleiding van medewerkers en het partnerschap tussen UBR|EC O&P en SZW.

Samen innoveren voor vitale medewerkers

Hoe houden we gezonde medewerkers gezond en vitaal? Hoe zorgen we ervoor dat ze met plezier naar hun werk gaan en met plezier weer naar huis? Nicha Sukhraj: ‘we willen meer doen voor gezonde medewerkers.’ Dit paste niet alleen in de visie van UBR|EC O&P maar ook bij de voorbeeldrol die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Lees het verhaal over het vitaliteitstraject dat UBR|EC O&P en het ministerie van SZW samen ontwikkelden.

foto van Karolien van Lieshout van de kamer van koophandel en Petra van Andel van EC O en P bij klapdeur

Koekeloeren in elkaars keuken

Het wordt voor medewerkers van de Kamer van Koophandel, het Expertisecentrum Organisatie & Personeel en de ambtenaar als haar klant nog gemakkelijker om bij elkaar in de keuken te kijken. Een stage, detachering, netwerkgesprek en andere initiatieven openen wellicht ogen en de deur naar ander werk. Zelfs over de grens. Lees het verhaal.

Hoort bij