Dienst Justitiële Inrichtingen trapt af met rijksbrede Werving en Selectie oplossing

In navolging op het ministerie van Defensie en Rijkswaterstaat wordt er nu ook bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gestart met de implementatie van de rijksbrede Werving en Selectie oplossing. Tijdens een feestelijk moment werd hier de officiële aftrap voor gegeven en symbolisch het stokje overgedragen. Een groter aanbod van potentiële medewerkers, snellere invulling van openstaande vacatures, optimale benutting van doorstroom, loopbaanbegeleiding en mobiliteit tussen de deelnemende organisaties is hierdoor mogelijk. De nieuwe rijksbrede oplossing moet eind 2018 bij DJI live zijn. Het Expertisecentrum Organisatie en Personeel en de Belastingdienst volgen in 2019.

Rijkswaterstaat draagt stokje over aan DJI (WenS)

Frank Wormgoor, hoofd HRM en Organisatieontwikkeling Rijkswaterstaat draagt symbolisch het WenS-stokje aan Lambert Pomp, hoofd HRM van het Shared Service Center Dienst Justitiële Inrichtingen over. Hiermee gaat de implementatie van de rijksbrede Werving en Selectie oplossing officieel van start bij DJI.

Energieke samenwerking

“Om nu ook bij DJI te starten met deze oplossing waarmee we met behulp van dit systeem tekorten en overschotten op de arbeidsmarkt met vijf aangesloten departementen kunnen delen is voor ons een grote stap voorwaarts. Zeker aangezien er bij Justitie en Veiligheid de meeste openstaande vacatures binnen het Rijk zijn en we continu op zoek zijn naar nieuwe collega’s”, zegt Lambert Pomp SSC DJI. “Ik heb dan ook alle vertrouwen in een succesvolle uitrol en kijk uit naar een energiek vervolg van de rijksbrede samenwerking. Samen zorgen we voor een goede implementatie en zetten een volgende stap in de professionalisering van het HR-domein!” 

Professionaliseringsslag

“Alweer een maand geleden hebben wij als Rijkswaterstaat het stokje van het ministerie van Defensie overgenomen. Na vele overleggen met het projectteam en de implementatiepartner Launch! HCM om alles zo goed mogelijk in te plannen, richten we ons op de gefaseerde livegang die begin november gepland staat. Dit geeft enorm veel energie. De schouders eronder en nu focus houden is dan ook het motto”, zegt Frank Wormgoor, hoofd HRM en Organisatieontwikkeling Rijkswaterstaat. “We zijn trots dat we nu na een lang bestuurlijk en aanbestedingstraject dan echt aan de slag zijn en het stokje aan DJI over kunnen dragen en samen door kunnen gaan. Twee jaar geleden was niet iedereen in mijn omgeving ervan overtuigd dat we aan het rijksbrede project deel zouden moeten nemen. Wat laat je als organisatie los zodra je rijksbreed aansluit, welke risico’s loop je en waar heb je minder invloed op? Een aantal jaar verder blijkt dat de processen niet zo veel verschillen als het gaat om ‘één Rijk, één werkgever’ en dat je je interne ambities prima waar kan maken met een gezamenlijk systeem. Het leidt tot een intensieve samenwerking en verbetering van je eigen en de gezamenlijke dienstverlening. Dit is dan ook echt een succesvol voorbeeld voor nieuwe rijksbrede trajecten waarmee we koudwatervrees proberen weg te nemen.”

Voorlopige planning 2018

Op 20 augustus is de oplossing gedeeltelijk bij het ministerie van Defensie in gebruik genomen en wordt de komende tijd verder uitgerold. Vanaf september is er gestart met de implementatie bij Rijkswaterstaat en Dienst Justitiële Inrichtingen. Stapsgewijze implementatie vindt vervolgens plaats bij Expertisecentrum Organisatie en Personeel, Belastingdienst (beiden 2019) en overige partijen die nog aansluiten. Door de nieuwe rijksbrede oplossing worden belangstellenden, sollicitanten en kandidaten zo goed mogelijk - zowel binnen als over - de muren van de aangesloten organisaties aan passende banen gematcht. Kijk voor meer informatie en uitgebreide meest gestelde vragen over WenS.

Kijk voor meer informatie op www.ubrijk.nl/wens of volg de updates over het project via de verschillende kanalen: twitter en LinkedIn. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Mano Radema, programmamanager rijksbrede Werving en Selectie oplossing: mano.radema@minbzk.nl of 06-10 62 89 46.