Eerste vacature rijksbrede Werving en Selectie oplossing live bij Rijkswaterstaat

Na de aftrap van de implementatie van de rijksbrede Werving en Selectie oplossing (WenS) begin september bij Rijkswaterstaat, is er een volgende mijlpaal behaald. De eerste vacature Technisch ICT-specialist Windows/Linux staat per 1 november live.

WenS beeldmerk

Belangstellenden, sollicitanten en kandidaten kunnen dit jaar niet alleen bij Rijkswaterstaat aan een passende baan gematcht worden via deze nieuwe oplossing, maar ook bij de aangesloten shared service organisaties waaronder het Ministerie van Defensie en Dienst Justitiële Inrichtingen. Vanaf begin 2019 wordt de oplossing dakpansgewijs bij het Expertisecentrum Organisatie en Personeel en de Belastingdienst geïmplementeerd waardoor er een groter aanbod van potentiële medewerkers, snellere invulling van openstaande vacatures, optimale benutting van doorstroom, loopbaanbegeleiding en mobiliteit tussen deze vijf organisaties mogelijk is.

Kroon op het werk

“De livegang van deze vacature is een kroon op het werk van het projectteam. We hebben in een sneltreinvaart bij Rijkswaterstaat geïmplementeerd en daar ben ik enorm trots op”, zegt Edgar de Graaf, projectleider programma HRM Rijkswaterstaat. “Zodra de kandidaat solliciteert op de openstaande functie binnen deze nieuwe oplossing, kan er aangegeven worden of er ook interesse is om door een van de andere aangesloten organisaties benaderd te worden. Uiteraard is dit helemaal AVG-proof. Mochten de kandidaat en openstaande vacature om wat voor reden dan ook niet bij elkaar passen, dan biedt dit nog enorm veel mogelijkheden. Niet alleen voor de kandidaat, ook voor de shared service organisaties. Maar, ik kan natuurlijk niet wachten tot we de eerste kandidaat via WenS welkom mogen heten en een contract aan kunnen bieden bij Rijkswaterstaat!”

Aansluiten?

Wil je als rijksoverheidsorganisatie aansluiten bij de rijksbrede Werving en Selectie oplossing? Neem dan contact op met Mano Radema, programmamanager, om de mogelijkheden te bespreken via mano.radema@minbzk.nl. Kijk voor meer informatie op www.ubrijk.nl/wens of volg de updates over het project via de verschillende kanalen: twitter en LinkedIn.