Vergroten van duurzame inzetbaarheid met inzet van WorkBoost

Workflow (onderdeel van UBR Personeel) heeft de overeenkomst ondertekend met Jason Gawke, wetenschapper op het terrein van duurzame inzetbaarheid, voor de dienstverlening van WorkBoost. WorkBoost is een methode waarbij medewerkers kleine, motiverende en speelse opdrachten uitvoeren. Positieve resultaten uit een proeftuin zijn omgezet in dienstverlening voor teams bij rijksorganisaties.

Jason en Ingrid WB

Jason Gawke en Ingrid van der Burgt (Workflow, UBR Personeel) bevestigen de samenwerking met een overeenkomst.

Nieuwe methode

Het gaat bij WorkBoost om een laagdrempelige interventie voor teams of afdelingen. Het doel is bewustzijn en gedrag op het gebied van duurzame inzetbaarheid te vergroten. Het is geen workshop, training of adviestraject; medewerkers gaan aan de slag met diverse kleine opdrachten. Het gaat om anders (samen)werken, nieuwe ideeën uitproberen, kennis opdoen en vooruit kijken. “Het werk wordt er leuker, uitdagender en leerzamer van. Energie, werkplezier en wendbaarheid nemen hierdoor toe”, geeft Ellen Dessing (senior adviseur Workflow) aan.

Medewerkers nemen op vrijwillige basis deel aan deze interventie, op uitnodiging van hun leidinggevende. De afgesproken periode begint met een startsessie en eindigt met een evaluatiebijeenkomst. De deelnemer scoort en evalueert elke uitgevoerde opdracht (anoniem) via de  website of app van WorkBoost. Via een dashboard is een actuele stand te volgen voor deelnemers, HR-adviseurs en leidinggevenden.

WorkBoost is anders (samen)werken, nieuwe ideeën uitproberen, kennis opdoen en vooruit kijken

Workboost logo

Van proeftuin naar dienstverlening

In 2017 deden de directie Ambtenaar en Organisatie van het ministerie van BZK en de afdeling Workflow van UBR Personeel mee aan de proeftuin om WorkBoost te introduceren bij medewerkers. De resultaten over het effect van de proeftuin waren positief. Deelnemers gaven aan dat ze werden aangezet tot een nieuwe manier van werken, die bijdraagt aan hun inzetbaarheid. Conclusies en resultaten zijn verwerkt in de nieuwe versie van WorkBoost, die klaar is om toe te passen bij rijksorganisaties.

Meer informatie, aanmelden en contact

Voor meer informatie over deze dienstverlening, tarieven en aanmelden kun je contact opnemen met Ellen Dessing-Sitskoorn.