Horizon verbreden met de Week van de loopbaan

Van 16 tot en met 20 september is er de Week van de loopbaan. Tijdens deze week krijg je de kans om geheel vrijblijvend kennis te maken met mogelijkheden en tools rondom je werk en loopbaan. Om een loopbaanvraag voor te leggen, hoe functie ruilen werkt, voor een CV-check of eens te onderzoeken wat loopbaancoaching voor jouw werk of voor het werk van jouw werknemers kan betekenen.

Nicole van Driel (l) en collega Birgita Schellekens: het is leuk om te werken aan je inzetbaarheid omdat het je horizon verbreedt, je nieuwe dingen leert en nieuwe collega’s ontmoet.

Tijdens de Week van de loopbaan bieden we een aantal loopbaanactiviteiten aan waarmee de rijksmedewerker en leidinggevende kan gaan ontdekken wat voor mogelijkheden er in het werk zijn. ‘Het is leuk om te werken aan je inzetbaarheid omdat het je horizon verbreedt, je nieuwe dingen leert en nieuwe collega’s ontmoet’, benadrukt Birgita Schellekens, mobiliteitsmanager bij Workflow. Met de Week van de loopbaan haakt Workflow voor het eerst aan bij de campagne die beroepsvereniging van loopbaanprofessionals Noloc voert.

Birgita: ‘Het is tegenwoordig ook niet meer mogelijk om je tijd uit te zitten. Groeien, ontwikkelen en leren zijn aspecten die er tegenwoordig bij horen in je werk. En dat komt door ontwikkelingen, binnen en buiten de Rijksoverheid. De inhoud van het werk verandert: werkzaamheden verdwijnen (onder andere door technologische ontwikkelingen) en nieuwe werkzaamheden ontstaan. Hiervoor zijn vaak nieuwe vaardigheden, kennis en kunde nodig.’

Langer doorwerken vraagt om vitaliteit

‘Ook zien we dat de gemiddelde leeftijd waarop medewerkers (kunnen) stoppen met werken omhoog gaat. Medewerkers moeten langer doorwerken dan voorheen. Het is daarom belangrijk om gezond, met energie, met de juiste kennis en kunde door te kunnen blijven werken. Meer dan ooit is het dus belangrijk dat hiervoor aandacht is. Zodat je in de toekomst met plezier inzetbaar blijft in je werk en je een toegevoegde waarde voor jezelf en de organisatie behoudt’, zegt collega mobiliteitsmanager en medeorganisator Nicole van Driel. ‘Daarom besteden we met deze week extra aandacht aan de veelzijdige mogelijkheden en tools rondom werk en loopbaan.’

‘Je schiet namelijk in je eigen voet als je als leidinggevende geen aandacht aan ontwikkeling van je medewerker besteedt’

En nog tips voor leidinggevenden om in gesprek te gaan?

‘Heb regelmatig met je medewerker een gesprek over ontwikkeling en inzetbaarheid. Creëer een veilig klimaat waarin medewerkers hun plannen met je kunnen bespreken. Dit vergroot wederzijds begrip en je kunt als leidinggevende ook nieuwe dingen van en over je medewerker leren. Je schiet namelijk in je eigen voet als je als leidinggevende geen aandacht hieraan besteedt. Medewerkers zoeken dan elders een baan, waardoor er veel kennis over de organisatie verloren gaat. Of werken minder effectief omdat ze niet meer uitgedaagd worden het beste uit henzelf naar boven te halen. Mocht je het als leidinggevende lastig vinden om het gesprek met je medewerker aan te gaan; dit kun je bijvoorbeeld bespreken met je HR-adviseur voor extra tips en trics.

Aanmelden vanaf 8 augustus

Het is bijna zover: Workflow is nog druk bezig met het organiseren van activiteiten. Je kunt je hiervoor aanmelden vanaf 8 augustus aanstaande, via www.ubrijk.nl.

Volg ons op LinkedIn

Volg UBR op LinkedIn om niets te missen rondom de Week van de loopbaan.

De Week van de loopbaan – 16 t/m 20 september

Loopbaan en ontwikkeling betekent dat je nadenkt over je volgende stap in jouw werk. Het gaat over je werk nu en in de toekomst. En het draait om plezier in je werk. Dat betekent ontwikkeling binnen je huidige functie of oriëntatie op je toekomstige of eerstvolgende loopbaanstap. De Week van de loopbaan biedt een podium aan veelzijdige activiteiten om een volgende stap in je werk te ontdekken. Voor de medewerker als voor de leidinggevende, om de inzetbaarheid bij jouw medewerkers te vergroten.

De activiteiten sluiten aan bij een aantal focuspunten uit het Strategisch Personeelsbeleid Rijk 2025 ‘permanent ontwikkelen en wendbare medewerker en organisatie’. Inzetbaarheid draagt ook bij aan het verlagen van het ziekteverzuim.