Dossiers

Hier vindt u informatie over thema’s waaraan EC O&P werkt.

Programma informatievoorziening

Binnen EC O&P zijn er diverse ontwikkelingen op gebied van informatievoorziening (IV): een rijksbrede werving en selectie tool, een cliëntvolgsysteem (InBeeld), vernieuwing en migratie van het platform Carriere Sites Overheid (CSO) en een rijksbrede inhuuroplossing (DigiInhuur). Het EC O&P programma Informatievoorziening bestaat uit deze projecten.

Lees meer

Werkstress

Ongeveer één op de drie werknemers heeft last van werkdruk. Werkdruk, dan wel de ervaring van werkdruk, is de afgelopen decennia in Nederland aanzienlijk toegenomen. Wanneer werkdruk langdurig of intens aanhoudt slaat het om in werkstress. Die grens is voor iedereen anders. Het is belangrijk dat werkgevers en werknemers de signalen van werkstress leren herkennen, bespreekbaar maken en aanpakken. We hebben een paar tips om aan de slag te gaan!

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid heeft alles te maken met gezond werken, mobiliteit en persoonlijke ontwikkeling. Medewerker en werkgever hebben daarin hun eigen verantwoordelijkheid. EC O&P adviseert medewerkers, leidinggevenden, teams, HR-managers en rijksorganisaties over een gezond werkklimaat en werkplezier en ondersteunt ze hierbij.

Lees meer