Instroom en behoud medewerkers met een arbeidsbeperking (banenafspraak)

UBR|EC O&P adviseert en begeleidt bij de instroom en behoud van mensen met een arbeidsbeperking (uit de doelgroep banenafspraak). We hebben experts in huis die rijksorganisaties, leidinggevenden, HR-professionals en teams advies, voorlichting en begeleiding geven bij de opdracht waar zij voor staan. Waar nodig bieden we op maat ondersteuning.

Team Inclusief

Functiecreatie en jobcarving

We adviseren bij het creëren van een functie en jobcarving voor een medewerker met een arbeidsbeperking. Lees meer.

 

Werving en selectie

UBR|EC O&P helpt bij de zoektocht om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. We zoeken naar geschikt werk, naar geschikte cv’s, dragen kandidaten voor, adviseren en gaan in gesprek met de klant. Lees meer.

Meet-and-greet

Leidinggevenden, HR-adviseurs of werkbegeleiders laten we graag kennismaken met potentiële medewerkers met een arbeidsbeperking. Lees meer.

Procesadvies

We adviseren bij het maken van de juiste keuzes voor de aanstelling van een medewerker. We gaan na of er financiële tegemoetkomingen zijn en welke mogelijkheden er zijn voor het aanpassen van de werkplek. Maar ook adviseren we wat te doen bij ziekteverzuim. Lees meer.

Rondetafelgesprek

UBR|EC O&P houdt rondetafelgesprekken met leidinggevenden, HR-adviseurs, teams en werkbegeleiders. Tijdens de gesprekken geven we antwoord op vragen en wensen over de medewerker met een arbeidsbeperking. Graag nodigen we je uit voor een rondetafelgesprek. Lees meer.

Interne jobcoaching

Een jobcoach zorgt voor extra en een persoonlijke begeleiding van medewerkers met een beperking (en de werkgever) op de werkplek. Lees meer.

Loopbaanbegeleiding medewerkers met een arbeidsbeperking

UBR|EC O&P begeleidt medewerkers met een arbeidsbeperking bij een volgende loopbaanstap, bij een aflopend contract als bij vrijwillige mobiliteit. Lees meer.

 

Adviseurs met inhoudelijk expertise

Bij UBR|EC O&P werken adviseurs die inhoudelijk expert zijn bij de realisatie van de banenafspraak. Zij kunnen je bijstaan in alle aspecten van werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking. Voor vragen kun je terecht bij UBR|EC O&P Team Inclusief.

Vier trainingen

Samen werken aan het beter begeleiden en leiding geven van medewerkers met een  arbeidsbeperking. Er zijn diverse trainingen:

Informatie op Rijksportaal

Op het Rijksportaal vind je meer informatie over de invulling van de banenafspraak. Interessante informatie is:

Een aantal keer per jaar versturen we een Update banenafspraak Rijk (nieuwsbericht) met relevante informatie en ervaringen voor alle bij de banenafspraak betrokken collega’s in het Rijk. Aanmelden voor de Update banenafspraak Rijk.

Contact

Voor (overige) vragen en wensen neem je contact op met het Klantcontactcentrum UBR|EC O&P.

 

De Rijksoverheid is een van de grootste werkgevers van Nederland en staat open voor iedereen die naar vermogen kan werken, ook voor mensen uit de doelgroep banenafspraak. Zij hebben vaak een moeilijke positie op de arbeidsmarkt. Om deze groep te helpen, garandeert de Rijksoverheid dat er in de periode 2014 tot 2024 in totaal 3340 banen worden gerealiseerd voor mensen uit deze doelgroep. Dit komt voort uit het Sociaal Akkoord 2013, waarin kabinet en sociale partners hierover een afspraak hebben gemaakt. UBR|EC O&P geeft hier samen met de rijksorganisaties uitvoering aan de instroom en behoud van medewerkers met een arbeidsbeperking.