Artikel iBestuur: Betere samenwerking tussen overheid en hoger onderwijs biedt kansen

Nederland heeft veel te winnen bij snelle en verdergaande digitalisering. De overheid kan daaraan in belangrijke mate bijdragen, maar ziet het tekort aan ICT’ers steeds verder toenemen. Door de vergrijzing is de uitstroom groot en de instroom van nieuwe talenten beperkt. Betere samenwerking tussen het Rijk en het hoger onderwijs moet daar verandering in brengen. In de nieuwste uitgave van iBestuur wordt er uitgebreid aandacht besteed aan dit initiatief.

De samenwerking tussen Rijk en hoger onderwijs op ICT-gebied is één van de projecten uit het programma Versterking HR-ICT Rijk. Het programma wordt in opdracht van CIO Rijk uitgevoerd vanuit het I-Ecosysteem UBR en richt zich op het versterken van de positie van het Rijk als ICT-werkgever en is één van de prioriteiten in de Strategische I-agenda Rijksdienst. Marcel Staring, programmamanager bij I-Interim Rijk is nauw betrokken bij de samenwerking en komt uitgebreid aan het woord in het artikel. Klik hier om het artikel in PDF te lezen. De gehele uitgave van iBestuur kun je downloaden via deze link.