Programma Samenwerking Rijk Noord (SRN) is het samenwerkingsprogramma voor het Rijk in Noord-Nederland op personele capaciteit. Achttien rijksoverheden werken in gerichte projecten samen aan loopbaanperspectief, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en behoud van werkgelegenheid in het Noorden.

Uitdagingen op de regionale arbeidsmarkt

Door als één werkgever op de regionale arbeidsmarkt te opereren kunnen we de uitdagingen die er liggen beter aan. Zoals het opvangen van de effecten van vergrijzing en ontgroening, die in de regio zeer voelbaar zijn. Ook werven we gezamenlijk nieuwe medewerkers via ons platform werkenvoornederland.nl/inhetnoorden.

Maar er is nog meer te winnen bij samenwerking. Loopbaankansen voor medewerkers bijvoorbeeld, of het stimuleren van mobiliteit. Een reorganisatie bij de ene rijksoverheid, betekent mogelijk een kans voor de andere, om ervaren personeel binnen te halen. Een tijdje bij ‘de buren’ werken levert nieuwe inzichten op voor het verbeteren van vertrouwde werkzaamheden.

Aanpak

Samen zorgen we ervoor dat onze ambtenaren duurzaam inzetbaar zijn en dat de doorstroming op de arbeidsmarkt verbetert. Dat doen we door samen te werken in verschillende projecten. Dit zijn:

  • Versterking ICT-capaciteit
  • SPP en Arbeidsmarktanalyse
  • Arbeidsparticipatie
  • Arbeidsmarktcommunicatie
  • Perspectief administratieve functies

In onze aanpak is de nuchtere en realistische mentaliteit uit het Noorden herkenbaar: in kleine stappen gaan we naar grote doelen.

Resultaten

In de tussenstand lees je welke resultaten het Programma in 2018 heeft geboekt.

In de nieuwsbrieven informeren we je tweemaandelijks over de laatste ontwikkelingen in de projecten en lees je meer over de aangesloten rijksorganisaties en succesvolle samenwerkingstrajecten. Wil je deze nieuwsbrief voortaan in uw mailbox ontvangen? Mail dan naar samenwerkingrijknoord@rijksoverheid.nl, o.v.v. 'nieuwsbrief'.