Juristen in het Noorden maken kennis met organisaties in de regio én met elkaar

Meer dan dertig noordelijke medewerkers in het juridische werkveld namen vorige week donderdag deel aan een Meet & Match die speciaal op hun beroepsgroep was toegespitst. De online bijeenkomst werd georganiseerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN) en Deltaflex.

Tijdens de Meet & Match maakten de deelnemers in drie ronden kennis met diverse organisaties in de regio: Immigratie- en Naturalisatiedienst, Rechtbank Noord Nederland, Openbaar Ministerie, Agentschap Telecom, Justitiële Informatiedienst, Stenden Hogeschool Leeuwarden, Centraal Justitieel Incassobureau en Nationaal Coördinator Groningen. Ook was er een workshop over het aantrekkelijk maken van je cv door twee mobiliteitsadviseurs uit het Noorden en verzorgde SRN een sessie rond de noordelijke Mobiliteitsbank.

Kennisnetwerk

Met deze opzet werd aan medewerkers uit het juridisch werkveld de kans geboden om op een laagdrempelige manier hun kennisnetwerk te vergroten en meer te weten te komen over hun loopbaanmogelijkheden. Zij konden eveneens een ‘koffiegesprek’ inplannen met vertegenwoordigers van organisaties om op een later moment nog eens nader kennis te maken.

Persoonlijke ontmoeting

Naast het inzicht in het werk van diverse diensten voorzag de noordelijke Meet & Match ook in persoonlijke ontmoeting. Er is in het Noorden een behoefte om binnen het juridische werkveld met collega’s van gedachten te kunnen wisselen. Dit bleek eens te meer tijdens de plenaire afronding van de Meet & Match waarbij de online speeddate-carrousel wegens succes niet één keer maar drie keer werd ingezet.

Noordelijke regio

Met evenementen zoals de Meet & Match wil SRN een bijdrage leveren aan het verbeteren van het handelingsperspectief van medewerkers. De bedoeling is om meer inzicht in ontwikkelmogelijkheden in de noordelijke regio te creëren en op termijn de regionale mobiliteit te vergroten.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de activiteiten van SRN voor juristen in het Noorden? Neem dan contact op met Renée Schmidt. Deelnemers aan de Meet & Match van vorige week die graag nog een koffiegesprek met een organisatie willen aangaan, kunnen dit kenbaar maken via de SRN-postbus.