ICT RijksRally op 3 februari: ‘Digitale weerbaarheid in de IT supply chain’

Rijksmedewerkers in het Noorden met een achtergrond of interesse in ICT kunnen op donderdag 3 februari deelnemen aan de online ICT RijksRally. Agentschap Telecom (AT) is de host van de bijeenkomst waarin het thema ‘Digitale weerbaarheid in de IT supply chain’ centraal staat.

Nu gijzelsoftware en phishing aan de orde van de dag zijn wordt de cybersecurity van de Nederlandse digitale infrastructuur steeds belangrijker. Tijdens de sessie op 3 februari beantwoorden Jasper Nagtegaal (hoofd Digitale weerbaarheid AT) en Stef Duteweert (specialistisch inspecteur) de vraag: ‘Hoe is het gesteld met de digitale weerbaarheid van organisaties wanneer zij voor hun IT in hoge mate afhankelijk zijn van toeleveranciers?’

Succes

Tijdens deze achtste editie van de RijksRally is volop ruimte voor interactie, kennisdeling én netwerken. De vorige rally - eind november gehost door het Centraal Justitieel Incassobureau rond het thema ‘De digitale werkplek van 2022’ – was met een recordaantal van bijna tachtig deelnemers een groot succes. Uit de sessie kwamen bovendien mooie initiatieven voort, waaronder een uitwisseling tussen het CJIB en de Dienst Uitvoering Onderwijs over monitoring.

Rijksdiensten in het Noorden

De ICT RijksRally is een initiatief van de ICT tafel Rijk Noord en wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). Het is gericht op verbinding en samenwerking tussen ICT’ers bij het Rijk in het Noorden. De rally’s bieden ICT’ers de mogelijkheid om hun kennisnetwerk te vergroten en te zien wat er in hun vakgebied speelt bij andere rijksdiensten.

Meld je aan!

De online RijksRally op 3 februari vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de postbus van SRN. De sessie is enkel toegankelijk voor rijksmedewerkers. In de week voor de Rijksrally ontvangen deelnemers aanvullende informatie, waaronder de inloggegevens voor de bijeenkomst.

Meer weten?

Wil je meer weten over de RijksRally en de inspanningen van SRN ten behoeve van de verbinding en samenwerking van ICT’ers in Noord-Nederland? Neem dan contact met Martin Eikelboom of Maarten Wilbrink.