Inschrijving voor noordelijke Week van de Uitwisseling start op 7 maart

Volgende week start in Noord-Nederland de inschrijving voor de Week van de Uitwisseling. Vanaf maandag 7 maart kunnen geïnteresseerde medewerkers zich opgeven voor een kijkje in de keuken bij een (rijks)organisatie. Het evenement zelf vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni.

Tijdens de Week van de Uitwisseling lopen medewerkers van deelnemende organisaties een dag of dagdeel mee bij een andere werkgever in de regio. Hiermee biedt het event een mooie en leuke gelegenheid om inspiratie op te doen, te werken aan duurzame inzetbaarheid en de blik op (kansen in) het Noorden te verbreden.

Recordaantal rijksdiensten

Dit jaar doet wederom een recordaantal noordelijke rijksdiensten mee aan de Week van de Uitwisseling. De 15 deelnemende organisaties zijn: Dienst ICT Uitvoering, Centraal Justitieel Incassobureau, Rijkswaterstaat, Doc-Direkt, Justitiële ICT Organisatie (Dienst Justitiële Inrichtingen), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, Openbaar Ministerie, Agentschap Telecom, Dienst Uitvoering Onderwijs, Belastingdienst, Immigratie- en Naturalisatiedienst, Rechtbank Noord-Nederland, RDW, Hof Arnhem-Leeuwarden en Shared Service Center-DJI Veenhuizen. Deze organisaties stellen tijdens het event samen zo’n vierhonderd uitwisselingsplekken ter beschikking.

Uiteenlopend aanbod

In totaal participeren dit jaar 60 noordelijke werkgevers, met uiteenlopende werkvelden en werkzaamheden. De activiteiten tijdens de Week van de Uitwisseling zijn dan ook voor iedereen; of je nu jurist, administratief medewerker, manager, ICT’er, inkoper of beleidsadviseur bent. De deelnemende organisaties maken hun eigen dagprogramma met bijvoorbeeld een rondleiding of workshop, of regelen het meelopen met een vakgenoot.

Doe ook mee!

Ben jij een noordelijke (rijks)medewerker en doet jouw organisatie mee aan de Week van de Uitwisseling? En wil jij je blikveld op het Noorden vergroten, werk maken van loopbaanontwikkeling of jouw kennisnetwerk in de regio uitbreiden? Geef je dan – vanaf volgende week – op via deze website

SRN mede-organisator

De deelname vanuit de Rijksoverheid wordt aangemoedigd en gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). Dit jaar is SRN voor het eerst mede-organisator van de Week van de Uitwisseling. Werken in Friesland (WIF) en Noorderlink zijn de twee andere organisatoren van alweer de tiende editie van het event.

Meer weten?

De Week van de Uitwisseling draagt bij aan verbinding op de noordelijke arbeidsmarkt en is voor zowel medewerkers als werkgevers aantrekkelijk om deel te nemen. Wil je aanvullende informatie over de deelname door noordelijke rijksdiensten aan dit evenement? Neem dan contact op met Marjo Lubach.