Doet jouw rijksorganisatie ook weer mee aan de Noordelijke Banenbeurs?

Op 15 en 16 juni vindt in Martiniplaza Groningen de Noordelijke Banenbeurs plaats. Samenwerking Rijk Noord (SRN) stimuleert en faciliteert de deelname door rijksdiensten in Noord-Nederland aan het evenement.

Net als de vorige editie zet SRN in op een brede participatie vanuit de Rijksoverheid. Aan de Noordelijke Banenbeurs in 2020 deed een recordaantal van zestien noordelijke rijksorganisaties mee. Samen vormden zij een indrukwekkend overheidsplein op de beurs, die te boek staat als hét carrière event van de regio, waar bezoekers bijna letterlijk niet omheen konden.

Aantrekkelijke werkgever

Het primaire doel van deze gezamenlijke presentatie is het vergroten van de zichtbaarheid van het Rijk als één aantrekkelijke werkgever in het Noorden. Daarnaast geeft het de kans aan vertegenwoordigers van de deelnemende rijksdiensten om potentiële kandidaten te ontmoeten en desgewenst laagdrempelig door te verwijzen naar collega-organisaties.

“Veelzijdigheid binnen het Rijk”

Marieke Lokhorst, recruiter bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), is enthousiast over de hernieuwde deelname vanuit het Rijk aan de Noordelijke Banenbeurs: “De kracht van gezamenlijke deelname is ten eerste de uitstraling richting de bezoekers. Samen vormen we één werkgever en bieden we de bezoekers een overzicht van alle mogelijkheden en de veelzijdigheid binnen het Rijk in het Noorden.”

Noordelijke vacaturesite

De deelname door rijksdiensten aan de banenbeurs in 2020 had positieve impact op het bereik van de noordelijke landingspagina op Werken voor Nederland. Zo was er een duidelijke piek zichtbaar op 25 en 26 februari in het aantal page views. Het aantal bekeken pagina’s op de site vormde een stijging van zo’n 300% ten opzichte van het gemiddelde voorafgaand aan de beurs.

Sollicitaties

Na de beurs in 2020 was het effect op het aantal sollicitaties eveneens goed zichtbaar. Op genoemde landingspagina was tijdens de twee dagen van het evenement een toename met 50% procent te zien. Op 27 februari, de dag na de Noordelijke Banenbeurs, leverde een stijging van 75% op ten aanzien van het gemiddelde aantal sollicitaties.

Betrokken rijksdiensten

De rijksdiensten in Noord-Nederland die reeds interesse hebben getoond in gezamenlijke deelname aan de Noordelijke Banenbeurs 2022 zijn: Rechtbank Noord-Nederland, Immigratie- en Naturalisatiedienst, RDW, Agentschap Telecom, Openbaar Ministerie, Centraal Justitieel Incassobureau, Instituut Mijnbouwschade Groningen, DUO, Rijkswaterstaat en I-Dienstverlening Rijk Noord.

Meer weten?

Is jouw rijksorganisatie ook geïnteresseerd in deelname aan de Noordelijke Banenbeurs? Of heb je vragen over de gezamenlijke participatie van rijksdiensten in de regio? Neem dan vóór 1 april contact op met Bea van Zoomeren.