Twee jaar ziek... en dan?

Een werkgever heeft in Nederland twee jaar verplichting tot loondoorbetaling bij ziekte. Maar wat als een medewerker na twee jaar nog steeds ziek is? Gaan we dan over tot ontslag, houden we iemand in dienst en betalen we dan zijn loon niet meer door? Welke gevolgen heeft langdurige ziekte voor medewerker en werkgever? In deze training leer je alles over het traject na twee jaar ziekte en ken je de juridische aspecten rond ontslag en uitkeringen bij ziekte.

Voor

HR-adviseurs en leidinggevenden binnen het Rijk.

Daarom deze training

Na twee jaar ziekte houdt de verplichting tot loondoorbetaling voor de werkgever in beginsel op. Men ziet zich voor de vraag gesteld of ontslag aan de orde is. Als adviseur of leidinggevende is het goed op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden na twee jaar ziekte zodat je de werkgever en werknemer kunt adviseren om de (voor hen meest) juiste beslissing te nemen.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • ben je op de hoogte van alle uitkeringsregels en ken je de systematiek van de Wet WIA (WGA en IVA).
  • ben je bekend met de procedures die doorlopen moeten worden na twee jaar ziekte.
  • weet je hoe zaken rond langdurige ziekte bij het Rijk geregeld zijn.
  • ken je de regels rond ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.
  • ken je de spelers in het traject van langdurige ziekte.
  • weet je hoe je moet adviseren wanneer sprake is van langdurige ziekte.

Zo pakken we het aan

Deze opleiding geeft je, naast kennis van de nodige arbeidsjuridische wet- en regelgeving, vooral veel inzicht in eigen casuïstiek. We laten je op een interactieve manier kennis maken met de theorie rond langdurige ziekte en ontslag wegens arbeidsongeschiktheid.

Duur

Een dagdeel interactieve training. Zelfstudie op het LOC een dagdeel.

Informatie

De training Twee jaar ziek... en dan wordt op verschillende data gegeven. Voor de data, het inschrijfformulier en de kosten klik je hier.

De training wordt ook in combinatie met de training Poortwachtertraject gegeven. We noemen dit combinatietraining A. Informatie over de training Poortwachtertraject lees je hier. Informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten van deze combinatietraining A vind je hier

De training wordt ook in combinatie met de training 'Poortwachtertraject' en 'WW en Bovenwettelijke WW'gegeven. Dit noemen we combinatietraining B. Informatie over de training 'Poortwachtertraject' lees je hier. Informatie over de training 'WW en Bovenwettelijke WW' lees je hier. Informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten van combinatietraining B vind je hier.