ABP KeuzePensioen, meer mogelijkheden dan je denkt

Een medewerker die minder wil gaan werken, eerder wil stoppen of ziek wordt. Voorbeelden waar je als leidinggevende of HR-professional mee te maken krijgt in de dagelijkse praktijk. Bij veel van dit soort vragen kan de ABP-pensioenregeling een deel van de oplossing zijn. Tenminste, als je op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Voor

Leidinggevenden en HR-adviseurs binnen het Rijk.

Daarom deze training

Tijdens de training leggen pensioenspecialisten de mogelijkheden van het ABP-pensioen uit. Dit stelt je in staat om je medewerker te helpen met het maken van keuzes en de financiele gevolgen daarvan te overzien. Maar je kunt ook informeren of gericht doorverwijzen in trajecten voor (vervroegd)pensioen of het effect van WIA, WW, scheiding en overlijden op het ABP pensioen.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • kun je uitleggen wanneer een medewerker met pensioen kan gaan.
  • kun je uitleggen met welke keuzemogelijkheden een medewerker zijn pensioenuitkering individueel kan inrichten.
  • kun je vertellen wat de gevolgen zijn van ziekte en arbeidsongeschiktheid op het ouderdoms- pensioen.
  • kun je uitleggen hoe het partnerpensioen bij ABP in elkaar zit.
  • weet je wat je kunt doen als een medewerker ongeneeslijk ziek is en zijn ouderdomspensioen en partnerpensioen zo optimaal mogelijk wil benutten.

Zo pakken we het aan

In de training wordt de theorie aan de hand van casuÏstiek uitgelegd. Door middel van oefeningen leer je de lesstof direct toe te passen. En natuurlijk is er aandacht voor de actualiteiten rondom het onderwerp pensioen. 

Duur

Deze training duurt twee dagdelen. Er is twee uur voorbereiding in eigen tijd nodig.

Informatie

De training ABP-pensioen in de praktijk wordt op verschillende data gegeven. Meer informatie over de data en het inschrijfformulier vind je hier