Poortwachtertraject

Een goed uitgevoerd reïntegratietraject is in het belang van werkgever én werknemer. De Wet Verbetering Poortwachter geeft duidelijkheid over de wederzijdse inspanningen bij reïntegratie van (langdurig) zieke medewerkers. Niet naleven van de verplichtingen kan grote gevolgen hebben, zowel voor werkgever als voor werknemer. Deze training leert je welke stappen in het kader van het Poortwachtertraject in de eerste twee jaar van ziekte gezet moeten worden. En hoe we dit binnen het Rijk hebben geregeld.

Voor

HR-adviseurs en leidinggevenden binnen het Rijk.

Daarom deze training

Zieke medewerkers zijn er in elke organisatie. Een goede begeleiding van de zieke medewerker is essentieel om hem weer snel aan het werk te krijgen. Het niet goed uitvoeren van reïntegratieverplichtingen kan ingrijpende gevolgen voor werkgever en werknemer hebben.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • ben je op de hoogte van alle verplichtingen die werkgever en werknemer hebben in het kader van reïntegratie bij ziekte in het eerste en tweede ziektejaar.
  • ben je bekend met de Wet Verbetering Poortwachter.
  • weet je hoe zaken rond ziekte en reïntegratie tijdens de eerste twee jaar van ziekte bij het Rijk geregeld zijn.
  • ken je alle stappen uit het Poortwachtertraject en kun je deze ook toepassen.
  • ken je de spelers in het Poortwachtertraject, zoals UWV, bedrijfsarts, en weet je in welke fase zij betrokken zijn.
  • weet je hoe je moet adviseren bij ziekte.

Zo pakken we het aan

Je maakt op een interactieve manier kennis met arbeidsjuridische wet- en regelgeving rond langdurige ziekte. De training levert je meer inzicht in en grip op de eigen casuïstiek.

Duur

Een dagdeel interactieve training. Zelfstudie op het LOC een dagdeel.

Informatie

De training Poortwachtertraject wordt op verschillende data gegeven. Voor de data, het inschrijfformulier en de kosten klik je hier.

De training wordt ook in combinatie met de training 'Twee jaar ziek... en dan' gegeven. Dit noemen we combinatietraining A. Informatie over de training 'Twee jaar ziek... en dan' lees je hier. Informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten van combinatietraining A vind je hier