Reorganiseren stap voor stap

Veranderingen in organisaties kunnen op verschillende manieren worden vormgegeven. Er zijn in het begin en tijdens het veranderproces verschillende keuzes en beslissingen mogelijk. Afhankelijk van die keuzes en beslissingen leent een verandering zich voor een meer flexibel veranderproces of een proces met formele stappen.

In de training Reorganiseren word je meegenomen door de verschillende stappen en keuzes gedurende het verandertraject. Het is een complex proces, waarin je op de juiste momenten de juiste stappen moet zetten. Het proces is een samenspel van verschillende partijen, zoals de opdrachtgever, de leidinggevende, de HR-adviseur, de OR, de vakbonden etc.  

In deze training begeleiden we je door alle fases van een verandertraject met praktische tips en voorbeelden.

Daarom deze training

Veranderen binnen een organisatie is een complex proces met veel verschillende belanghebbenden. Hoe laat je een verandertraject met al deze spelers zo soepel mogelijk verlopen? Op papier lijkt het een overzichtelijke opgave, maar uit ervaring blijkt de praktijk vaak een eigen dynamiek te hebben. In deze opleiding worden het juridisch kader en de ervaring uit de praktijk samengebracht.

Voor

HR-adviseurs, leidinggevenden en|of een projectteam binnen het Rijk. Deze training kan ook op maat worden gemaakt voor leden van een Ondernemingsraad.

Hiermee kom je terug

Na afloop

  • begeleid je reorganisaties op basis van de wettelijke kaders en de kaders binnen de sector Rijk.
  • adviseer je welk veranderproces het meest passend is.
  • pas je de verschillende stappen van het reorganisatiemodel toe.
  • ben je je bewust van de doorlooptijd bij iedere stap.
  • luister je naar en reageer je op de verschillende partijen binnen het veranderproces.
  • schakel je het Kennispunt Reorganiseren van UBR|AAA in bij complexe vragen.

Zo pakken wij het aan

Voorafgaand aan de training doe je kennis op in de digitale leeromgeving (het LOC). Daarna volgen twee interactieve online bijeenkomsten. Daarin wordt met opgedane kennis geoefend en delen gastsprekers uit verschillende UBR-businessunits hun ervaringen. Ook wordt ingegaan op de ‘wendbare organisatie’ en wordt getraind met (eigen) casuïstiek.

Duur

De training duurt drie dagdelen. Het eerste dagdeel bestaat uit zelfstudie op het LOC. Gevolgd door twee interactieve bijeenkomsten (online, hybride of op locatie) van ieder één dagdeel.
 

Informatie

De training Reorganiseren stap voor stap wordt op verschillende data gegeven. Meer informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten vind je hier.

We geven ook een kennissessie reorganiseren. Naast kennis over de verschillende stappen in een veranderproces worden in de kennissessie de juridische kaders en ervaring uit de praktijk samengebracht. Voor informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten klik je hier.