Schade tijdens het werk

Een werknemer kan tijdens het werk schade oplopen, bijvoorbeeld door uitglijden. Vaak wordt de werkgever daarvoor aansprakelijk gesteld. Het is voor de werknemer en de werkgever belangrijk om vanaf het begin de kwestie op een goede manier op te pakken.

Daarom deze training

Het niet goed reageren op situaties waarbij schade op het werk optreedt kan ingrijpende gevolgen voor werkgever en werknemer hebben. Daarom is het van belang om te weten wanneer de werkgever aansprakelijk is voor de schade en welke stappen je moet ondernemen.

Voor wie

Voor HR-adviseurs en leidinggevenden binnen het Rijk.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • weet je wat het verschil is tussen dienstongeval, beroepsziekte en beroepsincident;
  • weet je wat de juridische gevolgen zijn van deze begrippen;
  • weet je wat de zorgplicht van de werkgever inhoudt;
  • ben je bekend met de kaders van werkgeversaansprakelijkheid;
  • weet je wat je na een ongeval moet doen en wie je moet inschakelen;
  • kan je adviseren hoe te reageren op een aansprakelijkheidsstelling door de werknemer.  

Zo pakken wij het aan

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk maak je op een interactieve manier kennis met alle belangrijke aspecten van schade tijdens het werk. Je neemt actief deel aan de training door eigen kennis en ervaring in te brengen. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. De training levert je meer inzicht in en grip op de eigen casuïstiek.

Duur

Een dagdeel interactieve training.

Informatie

De training Schade tijdens het werk wordt op verschillende data gegeven. Meer informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten vind je hier