Workshop disfunctioneren

Disfunctioneren, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wanneer is een werknemer ‘ongeschikt tot het verrichten van de bedongen arbeid’? In deze workshop gaan we aan de slag met disfunctioneren en dossieropbouw. Zo behandelen we de vraag waar een rechter toetst als je de arbeidsovereenkomst wilt ontbinden op de d-grond en wat je moet allemaal hebben gedaan om te voorkomen dat het tot een ontslag komt. We hebben aandacht voor het opbouwen van een goed dossier en bespreken jouw eigen casuïstiek. In 2,5 uur behandelen we de belangrijkste aandachtspunten bij disfunctioneren en ben je op de hoogte van de juridische ins en outs van dossieropbouw en ontslag op de d-grond.

Voor

HR-adviseurs en leidinggevenden binnen het Rijk.
 

Daarom deze training

Disfunctioneren komt in elke organisatie voor. Het is belangrijk hier op een juridisch juiste manier mee aan de slag te gaan om uiteindelijk tot verbetering te komen óf tot een ontbinding van de arbeidsovereenkomst.
 

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • ben je op de hoogte van de verplichtingen die werkgever en werknemer hebben in het kader van functioneringstrajecten; 
  • ben je bekend met de wet- en regelgeving over functioneren; 
  • weet je hoe zaken omtrent functioneren, ontslag en dossieropbouw binnen het Rijk geregeld zijn. 
  • ken je alle stappen uit een functioneringstraject;
  • ken je de spelers die een rol hebben in het functioneringstraject; 
  • weet je hoe je een goed dossier opbouwt.
     

Zo pakken we het aan

We gaan op een interactieve manier aan de slag met de theorie. We vragen een actieve inbreng van de groep en maken gebruik van tools als Mentimeter om de lesstof op een leuke actieve manier over te brengen. 
 

Duur

Interactieve (online) training een dagdeel.

Informatie

De workshop disfunctioneren wordt op verschillende data gegeven. Meer informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten vind je hier.