WW en bovenwettelijke WW

Ontslag kan tot gevolg hebben dat er recht ontstaat op WW, bovenwettelijke WW en een ontslagvergoeding met meestal een transitievergoeding. Voor de werkgever is het van belang inzicht te hebben in de kosten van een dergelijk ontslag. De medewerker wil vaak inzicht in de financiële gevolgen, in bijzonder het inkomen. Voor de WW is het Rijk eigenrisicodrager, hetgeen o.a. gevolgen heeft voor de begeleiding van mensen die één van voornoemde uitkeringen gaan krijgen.

Voor

HR-adviseurs en leidinggevenden binnen het Rijk.

Daarom deze training

De financiële positie na beëindiging van het dienstverband is vaak niet duidelijk voor iedere medewerker en werkgever. Je leert de ins en outs kennen van de uitkeringsregelingen en je kunt het management adviseren om de juiste beslissing te nemen.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • ben je op de hoogte van alle uitkeringen die toegekend kunnen worden en ken je de spelregels rond deze uitkeringen.
  • ben je bekend met de regelgeving over uitkeringen en ontslagvergoedingen.
  • weet je hoe zaken rond uitkeringen bij het Rijk geregeld zijn.
  • ken je alle stappen en voorwaarden voor het toekennen van een uitkering.
  • ken je de spelers in het uitkeringstraject.
  • weet je hoe je moet adviseren wanneer sprake is van een mogelijke aanspraak of toekenning op een uitkering

Zo pakken we het aan

Deze opleiding geeft je, naast kennis van de relevante wet- en regelgeving, vooral veel inzicht in eigen casuïstiek. We laten je op een interactieve manier kennis maken met de uitkeringsregelingen binnen het Rijk.

Duur

Een dagdeel interactieve training.

Inschrijven

De training WW en Bovenwettelijke WW wordt op verschillende data gegeven. Voor de data, het inschrijfformulier en de kosten klik je hier.

De training wordt ook in combinatie met de training 'Poortwachtertraject' en 'Twee jaar ziek... en dan' gegeven. Dit noemen we combinatietraining B. Informatie over de training 'Poortwachtertraject' lees je hier. Informatie over de training 'Twee jaar ziek... en dan' lees je hier. Informatie over de data, het inschrijfformulier en de kosten van combinatietraining B vind je hier