Terugkomdag Wnra een succes

Enthousiast en benieuwd wat het op gaat leveren. Zo stapten Wendy Volgering en Eefke Stolwijk binnen bij een externe vergaderlocatie in Den Haag voor de Terugkomdag Wnra voor HR-professionals. Samen met 15 collega HR-adviseurs van BZK. En wat bleek? Beide senior HR-adviseurs werden positief bevestigd in hun verwachtingen. Er werd kennis opgefrist en nieuwe kennis opgedaan. Concrete vragen beantwoord en advies gegeven.

training

Eefke en Wendy vertellen: De Terugkomdag begint energiek. Door middel van een Kahoot quiz wordt de actuele kennis van de deelnemers getest en wat blijkt… enkele vragen zijn toch best lastig te beantwoorden.

Na deze aftrap, volgt een rondje vragen ophalen en verwachtingen peilen. Iedereen kan specifieke vragen en casuïstiek inbrengen. Zodat je precies die informatie krijgt waarvoor je komt. Er wordt rekening gehouden met de leerdoelen van iedereen.

'Ik ging met concrete antwoorden onder de arm weg'

De presentatie wordt gedaan aan de hand van een duidelijke en goed opgezette PowerPoint. In vlot tempo nemen de trainers de deelnemers aan de Terugkomdag mee langs de belangrijkste punten uit het arbeidsrecht. En dan komen sommige deelnemers tot de conclusie dat een advies dat aan een manager gegeven is, aangescherpt kan worden. De timing van deze cursus is daarom perfect. Alle HRM-ers zijn nu enkele maanden aan de gang met het civiele arbeidsrecht waardoor er een levendige discussie over de vragen en casuïstiek ontstaat. Een discussie die voor iedereen heel leerzaam is.

Wendy: 'Bij de ingebrachte casuïstiek geven de trainers veel praktische handvatten maar ze kunnen ook goed aangeven wanneer een zaak "kansloos" is.'

Eefke: 'Trainers geven heldere antwoorden die geënt zijn op de dagelijkse praktijk. En soms is het antwoord ook: “we weten nog niet hoe bepaalde zaken uiteindelijk gaan lopen, we wachten op eerste uitspraken in bepaalde zaken”. Het is goed dat dit ook duidelijk verteld wordt.

Het is voor de meeste van ons toch nieuwe materie. We doen met z’n allen nieuwe inzichten op. Het is goed te weten dat UBR|AAA alle vragen verzamelt en kennis bundelt.'

'Ik zou graag 2 keer per jaar een Terugkomdag willen meemaken. Heel nuttig om van elkaar te horen en te leren!'

Eefke en Wendy kijken terug op een geslaagde Terugkomdag. Zeker nu ze het geleerde in de praktijk moeten gaan brengen. Het is fijn dat ze altijd een beroep kunnen doen op de adviseurs van UBR|AAA. Ze zijn allebei erg tevreden over de fijne contacten, goede adviezen en persoonlijke ondersteuning.

Wendy: “Fijn dat je altijd kunt bellen en dat je dan snel een opzet krijgt die je in een email kunt gebruiken.”

Tips voor de Terugkomdag? “Wij raden alle organisaties aan om een Terugkomdag te organiseren.”

De Terugkomdag Wnra wordt per departement aangeboden. Groepen HRM en P&O-professionals en leidinggevenden kunnen zich via hun contactpersoon binnen hun departement voor deze training opgeven.