Werkenvoornederland.nl aan top in recruitment-studie vacaturesites

Werkenvoornederland.nl is de grootste vacaturewebsite onder 20 toonaangevende werkgevers. Dit blijkt uit onderzoek van WUA, een bedrijf die benchmarks uitvoert voor een optimale digitale ervaring. Dit onderzoek richt zich onder bijna 400 jonge professionals en studenten in hun laatste fase van een studie.

Werkenvoornederland prijs recruitment april 2019

“De website heeft een nette uitstraling en is makkelijk te bedienen” en “Duidelijk waar je vacatures moet zoeken”; dit zijn twee willekeurige reacties van respondenten over werkenvoornederland.nl. Met het onderzoek onder 20 toonaangevende werkgevers is in kaart gebracht wat de online experience is van potentiele werknemers die zich oriënteren op een geschikte baan. In het wervingsproces naar nieuwe medewerkers is het van uiterst belang dat er interesse wordt gewekt van de juiste doelgroep. Met als doel deze geïnteresseerden bij jou komen solliciteren in plaats van bij een andere organisatie. De site werkenvoornederland.nl krijgt in het onderzoek de voorkeur van het grootst aantal werkzoekenden voor haar website, gevolgd door Coolblue en Achmea.

Smartphone gebruik

Vooral op de smartphone weet werkenvoornederland.nl meer dan de helft van de werkzoekenden te overtuigen (55%) om naar een ​​baan bij de overheid te solliciteren. Dit komt gedeeltelijk door het grote, gevarieerde aanbod van banen, dat zeer wordt gewaardeerd door de bezoekers van de website.

“De simplistische manier waarop de banen worden gepresenteerd draagt bij aan een positieve ervaring”

Meer over het onderzoek

WUA deed dit recruitment-onderzoek onder 20 vacaturesites. Meer onderzoeksresultaten en detailinformatie over deze studie (uit april 2019) lees je op wuaglobal.com.

Werken voor Nederland
Via Werken voor Nederland werkt UBR Personeel al jaren aan versterking van het imago van het rijk als aantrekkelijk werkgever. De website www.werkenvoornederland.nl is de centrale plaats bij alle externe arbeidsmarktactiviteiten van de Rijksoverheid en trekt gemiddeld 350.000 bezoekers. Met een intensieve contentstrategie, gericht op verschillende doelgroepen, krijgen bezoekers bij een zoektocht naar bepaalde vacatures bijvoorbeeld achtergrondverhalen te zien die een beeld geven van de desbetreffende functie. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Anouk Geldof.