Zo plaats je een vacature op Werkenvoornederland.nl

Vacatures plaatsen op Werkenvoornederland.nl? Dan kom je bij Milan Estarippa, medewerker werving en selectie van de afdeling Traffic terecht. Hij vertelt hoe het werkt en waar je als vacaturehouder bij de Rijksoverheid op moet letten.

Milan

Vacatures plaatsen op Werkenvoornederland.nl en andere jobboards

Op zoek naar ICT’ers voor jouw organisatie? De rijksbrede ICT-campagne in het voor- en najaar is een prima moment om vacatures op Werkenvoornederland.nl of bijvoorbeeld op LinkedIn te plaatsen. De afdeling Traffic verzorgt de vacatureplaatsingen voor de Rijksoverheid. Milan Estarippa, medewerker werving en selectie van deze afdeling vertelt wat er met de vacatures van jouw organisatie gebeurt als je ze via het systeem TiCC aan ons doorgeeft. Hij geeft je een paar tips en vertelt waarom hij zelf vorige maand voor een carrière bij de Rijksoverheid heeft gekozen.

Hoi Milan, wat gebeurt er als vacaturehouders hun vacatures doorgeven via TiCC?

"Elke maand komen er zo’n 900 tot 1000 vacatures van de rijksorganisaties bij ons binnen. We kijken eerst of alles erin staat: functie, omschrijving, eisen, afdeling, expertise etcetera. Zien we dat er spaties of komma’s ontbreken, dan vullen we die aan. Missen we nog informatie dan melden we dit bij de persoon die de gegevens via TiCC heeft aangeleverd."

Kunnen jullie ook de vacaturetekst voor de rijksorganisaties verzorgen?

"Zeker, daar hebben we een tekstbureau voor. Zij redigeren en zorgen ervoor dat het taalgebruik in de vacaturetekst aansluit op de doelgroep. ICT’ers trigger je met andere woorden dan juristen. De tekstschrijver let er ook op dat de tekst taalkundig klopt en lekker leest. Kies je hiervoor als vacaturehouder, dan sturen we de geredigeerde tekst altijd nog even toe zodat je die voor publicatie kunt checken."

Hoe lang duurt het om een vacaturetekst geplaatst te krijgen?

"Maximaal 3 dagen. Maar meestal staat de vacature er sneller op. Het hangt een beetje af van de wensen van de klant. Sommigen willen de vacatures ook laten plaatsen op jobboards zoals LinkedIn, Facebook of speciale vacturesites. Dat verzorgen wij ook maar dat kost net wat meer tijd."

Wat zijn jouw tips voor vacaturehouders?

"Als je de vacaturetekst meteen goed aanlevert dan staat je vacature er ook snel op. Zorg er dus voor dat de tekst klopt. En check de tekst ook nog even als die online staat. Kijk wat er aangepast is en let daar de volgende keer op. Daarmee kun je zelf het plaatsingsproces versnellen."

Is het nodig extra informatie aan te leveren?

"Bij ICT-vacatures is het handig om de expertises die bij de functies horen aan te geven. Je zorgt er zo voor dat jouw vacature opvalt bij de doelgroep. Stuur daarom naast je melding in TiCC een mailtje waarin je aangeeft onder welke expertise de functie valt naar: Traffic.IDU@rijksoverheid.nl. Dan zorgen wij ervoor dat dit in orde komt."

Wat is jouw achtergrond en waarom ben jij hier gaan werken?

"Na het Grafisch Lyceum kon ik destijds door de crisis niet meteen een baan vinden in dit vak. Daarom ben ik aan de slag gegaan met sales en recruitment. Vanaf mei 2019 werk ik in dit leuke team. Bij het screenen van vacatureteksten komt mijn oog voor het detail goed van pas. Wie weet kan ik ooit nog iets doen met mijn creatieve achtergrond als grafisch ontwerper maar voorlopig heb ik het hier prima naar mijn zin."