Rijksorganisaties blikken terug op succesvolle deelname aan de Noordelijke Banenbeurs

Op 25 en 26 februari 2020 vond de Noordelijke Banenbeurs in Groningen plaats. Maar liefst zestien rijksorganisaties uit het noorden vertegenwoordigden het Rijk als werkgever op het Rijksoverheidsplein. De banenbeurs werd bezocht door 5000 bezoekers.

Zichtbaarheid noordelijke regio vergroten

Bij het Rijk in het noorden werken 15.000 collega’s in diverse functies bij zo’n kleine dertig rijksorganisaties. Ook in de regio is het belangrijk om zichtbaar te zijn, zelfs wanneer er geen sprake is van directe werving. Doel van deelname aan dit bestaande event was de zichtbaarheid en de diversiteit aan rijksorganisaties in de noordelijke regio te vergroten.

De integrale aanpak vanuit de Rijksoverheid is in nauwe samenwerking tussen Werken voor Nederland (vanuit UBR Arbeidsmarkt) en Samenwerking Rijk Noord (SRN) georganiseerd. Bea van Zoomeren, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij SRN is zeer tevreden over het resultaat. “Door gezamenlijk op te trekken konden bezoekers kennismaken met het Rijk in het noorden als één aantrekkelijk werkgever met behoud van ieders eigen identiteit. De Rijksoverheidstand stond letterlijk in het middelpunt van de belangstelling en werd continu druk bezocht door bezoekers. Ook mede dankzij Binnenwerk, die in de voorbereiding hebben meegeholpen”.

NBM
Marieke Lokhorst en Hans Tangelder

Deelnemers aan het woord

Marieke Lokhorst, recruiter bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is erg enthousiast over deze aanpak.

“De kracht van gezamenlijke deelname is ten eerste de uitstraling richting de bezoekers. Samen vormden we één werkgever en boden we de bezoekers een overzicht van alle mogelijkheden en de veelzijdigheid binnen het Rijk in het noorden. Daarnaast werd in praktijk gebracht hoe we bezoekers makkelijk van de een naar de andere collega organisatie konden doorverwijzen. Door onze krachten te bundelen hebben we potentiële kandidaten kennis laten maken met de mogelijkheden bij de diverse deelnemende partijen. Tevens zorgde de bundeling van organisaties op het plein voor een laagdrempelige toegang, de aantrekkingskracht op bezoekers was groot waardoor we met vele potentiële kandidaten in gesprek zijn geweest."

Ook Hans Tangelder, arbeidsmarktmakelaar/(campus)recruiter bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is zeer tevreden over gezamenlijke deelname aan dit event.

“Ik ben blij verrast dat zoveel mensen onze stand hebben bezocht, divers publiek en zeker ook onze doelgroep. Ik vind de samenwerking zeer succesvol, we staan hier met een opvallende stand waarmee we één werkgever uitstralen. Ik ben ervan overtuigd dat die uitstraling er ook voor heeft gezorgd dat wij zoveel bezoekers in onze stand hebben mogen ontvangen. De onderlinge samenwerking op deze dagen is leuk en nuttig. Zo hebben we diverse bezoekers doorverwezen gekregen van collega organisaties en hebben wij zelf ook intern kunnen doorverwijzen. De kracht zit hem echt in de gezamenlijkheid, ik kijk terug op twee zeer succesvolle beursdagen.”

Deelnemers Noordelijke Banenbeurs

De aan de Banenbeurs deelnemende rijksorganisaties waren: Dienst Uitvoering Onderwijs, Rijkswaterstaat, Centraal Justitieel Incassobureau, RDW, Dienst ICT Uitvoering, Doc-Direkt, Dienst Justitiële Inrichtingen, Rijks ICT Gilde, Agentschap Telecom, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Immigratie- en Naturalisatiedienst, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Dienst Terugkeer en Vertrek, Rijksvastgoedbedrijf, Belastingdienst en Dienst Justitiële Inrichtingen SSCI.

Meer weten?

Neem contact op met Monique van den Hout, Projectleider Beurzen & Evenementen vanuit UBR Arbeidsmarkt. Voor de regionale samenwerking is Samenwerking Rijk Noord altijd op zoek naar verbinding en samenwerking in het noorden van Nederland en daarbuiten. Neem daarvoor contact op met Samenwerking Rijk Noord.