LinkedIn-pagina Rijksoverheid bereikt mijlpaal van 200.000 volgers

Deze week is het aantal volgers van de LinkedIn-pagina van de Rijksoverheid door de grens van 200.000 volgers gegaan. Een mooie mijlpaal die sneller kwam dan verwacht.

linkedin Rijksoverheid

De LinkedIn-pagina van de Rijksoverheid wordt beheerd door het team van UBR| Arbeidsmarkt. Via de pagina worden onder meer berichten gedeeld, vacatures geplaatst en campagnes uitgevoerd. De social media specialisten delen dagelijks een selectie van mooie verhalen, foto’s en (bijzondere) vacatures. Op 2 maart werden er ook voor het eerst live-uitzendingen vertoond (vanwege Traineeplaza) op de LinkedIn-pagina, waar duizenden mensen naar keken. Dit draagt bij aan het positioneren van de Rijksoverheid als aantrekkelijk werkgever en aan het sneller vervullen van vacatures.

Rijksbreed LinkedIn-netwerk

Het rijksbrede LinkedIn-netwerk van de Rijksoverheid heeft momenteel 34 aangesloten LinkedIn-pagina’s van rijksorganisaties. Het team Online marketing organiseert regelmatig trainingen en geeft adviezen aan organisatieonderdelen op het gebied van online marketing en personal branding op LinkedIn. Ook worden de data van de pagina’s en campagnes geanalyseerd. Zo krijgen we inzicht in het aantal volgers en het succes van de updates en online campagnes.

Employer branding & werving

De groei van de LinkedIn-pagina gaat enorm hard. Alleen al in 2020 kwamen er 18.000 volgers bij. Hierdoor is LinkedIn een zeer belangrijk platform op het gebied van employer branding en werving voor de Rijksoverheid. Door het werken bij en voor de Rijksoverheid zichtbaar te maken via social media platformen bereiken we veel verschillende doelgroepen die niet uit zichzelf op zoek gaan naar een baan bij de Rijksoverheid.

  • In 2019 werden de vacatures op LinkedIn meer dan 2.000.000 miljoen keer bekeken en leverden het tienduizenden sollicitaties op.

Vragen / suggesties?

Heb je vragen of suggesties voor mooie berichten op LinkedIn? Of wil je meer weten over de marketingmogelijkheden om vacatures te vervullen via LinkedIn? Neem contact op via socialmedia@werkenvoornederland.nl.