Online themabijeenkomst: 'Inclusief werven en selecteren'

Als Rijksoverheid hebben wij een onverminderd krachtige ambitie: wij willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, die weet wat er in de maatschappij speelt en in verbinding is met verschillende groepen en organisaties. Daarom is diversiteit en inclusie als thema een strategisch focuspunt. Als grootste werkgever van Nederland willen we bovendien een voorbeeld zijn door vanuit goed werkgeverschap steeds te werken aan een organisatie waarin iedereen zich veilig voelt, betrokken is en zichzelf kan zijn.

Team Diversiteit en Inclusie van UBR | Inclusiviteit ondersteunt rijksonderdelen hierbij. Om de rijkscollega's kennis te laten maken met het thema Diversiteit & Inclusie organiseert het team in samenwerking met UBR | Arbeidsmarkt twee presentaties op donderdag 30 september van 13:30 uur - 15:00 uur.

Wat komt er aan bod in de themabijeenkomst?

Basiscollege Diversiteit & Inclusie (door Derya Yula)

Diversiteit en inclusie zijn twee begrippen die veel gebruikt worden binnen het Rijk. Het zijn ook begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wil jij weten hoe deze begrippen met elkaar verbonden zijn? Ben je geïnteresseerd in het onderwerp en wil je er graag meer over weten? Of zijn het juist thema's die je wel voorbij ziet komen, maar heb je geen idee wat je er mee aan moet? Meld je dan snel aan!

Praktische stappen voor een inclusieve en diverse organisatie (door Roelien Kappert)

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke pijlers bij het Rijk. Roelien Kappert heeft 9 praktische handvatten om je organisatie of team inclusiever en diverser te maken. Heb jij diversiteit en inclusie in je portefeuille? Of heb je de opdracht om hier 'iets' mee te gaan doen? Weet je ondertussen wel wat diversiteit en inclusie inhoudt, en wil je dit concreet gaan toepassen in jouw organisatie of team? Of ben je bezig met een plan op diversiteit en inclusie en wil je graag wat praktische tips? Meld je dan snel aan!

Meld je aan voor de online themabijeenkomst

Wanneer: 30 september, 13:30 tot 15:00 uur.
Locatie: online

De online themabijeenkomst is voor geïnteresseerden werkzaam bij de Rijksoverheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze online bijeenkomst kun je contact opnemen met Touria William.