De Rijksoverheid meest favoriete werkgever onder studenten

Nederlandse studenten gaan het liefst aan de slag bij de Rijksoverheid. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van onderzoeksbureau Universum.

Dit jaar gaven 16.600 afgestudeerde professionals van 53 universiteiten en hogescholen hun mening en visie over hun carrièredoelen en ideale werkgevers. De Rijksoverheid is favoriete werkgever in 4 van de 5 categorieën:

  • Business/Commerce
  • Engineering/IT/Natural Sciences
  • Humanities
  • Law

De Rijksoverheid investeert al jaren om haar werkgeversmerk onder studenten en starters te versterken. De afgelopen jaren zagen we al een stijgende belangstelling voor bijvoorbeeld onze Rijkstraineeprogramma’s.

Vorig jaar stond de Rijksoverheid al op No. 1 onder rechtenstudenten. Nu is vooral de stijging onder marketing en businessstudenten opvallend. Vorig jaar stond de Rijksoverheid nog op plaats 8, achter onder andere multinationals als KLM, Heineken en Nike. Nu staan we dus ook in deze categorie op No. 1.

Ronald Barendse, directeur UBR en pDG VBR: 'Een prachtig resultaat van het actief positioneren van de overheid als aantrekkelijke werkgever bij een belangrijke doelgroep. Het is voor ons belangrijk om deze jonge en talentvolle doelgroep te boeien en te binden. Zo kunnen wij met een diverse blik aan de slag met belangrijke thema’s voor Nederland en groeien onze starters door om blijvend de Rijksoverheid te ondersteunen bij belangrijke opgaven. We zagen dan ook de afgelopen jaren een groeiende belangstelling voor onze traineeprogramma’s binnen het Rijk. Dat is voor het Rijk ontzettend waardevol.'

In de categorie Health/Medicine heeft het RIVM National Institute for Public Health and the Environment de 4e positie bemachtigd.

Meer over de populairste werkgevers vind je op de website van Universum.