Schuldhulpverlening

Als een medewerker financiële problemen heeft kan dat een negatieve invloed hebben op de gezondheid en het dagelijks functioneren. Het bespreekbaar maken is voor de medewerker en werkgever de eerste stap naar het aanpakken en oplossen van deze problemen.

Bedrijfszorg begeleidt, ondersteunt en adviseert de medewerker met financiële hulpvragen. Dat doen we voor medewerkers van alle rijksorganisaties, behalve voor de Belastingdienst, ministerie van Financiën, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Defensie. Deze organisaties verzorgen zelf de financële hulpverlening.

Informatie voor leidinggevenden

Voor een leidinggevende is het belangrijk om signalen te herkennen die erop duiden dat een medewerker financiële problemen heeft. Bij ons kun je terecht voor een hulpvraag voor jouw medewerker. Wij geven daarnaast ook voorlichting en een workshop 'Schuldenproblematiek herkennen bij medewerkers'.

Informatie voor medewerkers

De financieel hulpverleners begeleiden en ondersteunen medewerkers bij het aanpakken van financiële problemen. Maar ook voor advies en informatie kun je bij ons terecht.

Budgetbegeleiding (voor medewerkers)

Merk je dat je je grip verliest op je financiën? Met budgetbegeleiding leer je in korte tijd zelf je financiële problemen aanpakken. Budgetbegeleiding is kortdurende hulp voor medewerkers.

Workshop Schuldenproblematiek herkennen bij medewerkers (voor leidinggevenden)

Leer financiële problemen herkennen bij medewerkers en bespreekbaar maken.