Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid heeft alles te maken met gezond werken, mobiliteit en persoonlijke ontwikkeling. Medewerker en werkgever hebben daarin hun eigen verantwoordelijkheid. Bedrijfszorg adviseert medewerkers, leidinggevenden, teams, HR-managers en rijksorganisaties over een gezond werkklimaat en werkplezier en ondersteunt ze hierbij.

Hoe FIT (ben) jij?

Met de uitdagende slogan ‘Hoe FIT (ben) jij?’ roept Bedrijfszorg je op na te denken over hoe je 'duurzaam inzetbaar' kunt blijven. FIT zijn betekent naast gezond zijn en blijven, ook 'Fit for the de Job' zijn. Oftewel: het werk moet bij je passen. De oproep is ook gericht aan leidinggevenden. Ook zij dragen bij aan het FIT blijven van medewerkers.

  • Werk, privé en gezondheid gaan samen bij 'FIT' blijven.

Hoe FIT (ben) jij?

FIT gereedschap | workshops & trainingen

Om lang FIT te blijven stelt UBR divers gereedschap ter beschikking. Dat doen we onder meer in de vorm van workshops en trainingen. Welke? Kijk rustig rond in onze etalage 'Hoe FIT (ben) jij?' Klik voor meer informatie op de vakjes met producten.

fitetalage png

FIT gereedschap | advies

Naast workshops en trainingen bieden we ook de kennis en kunde aan van onze adviseurs. Denk daarbij aan advies over gezond werkklimaat onder andere aan risico-inventarisatie en -evaluatie. Advies over werkplezier gaat bijvoorbeeld over vitaliteit.

Werkstress

Ongeveer 1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Wanneer werkdruk langdurig of intens aanhoudt slaat het om in werkstress. Die grens is voor iedereen anders. Het is belangrijk dat werkgevers en werknemers de signalen van werkstress leren herkennen, bespreekbaar maken en aanpakken. Samen heb je de verantwoordelijkheid structureel bezig te zijn met gezond en met plezier aan het werk zijn. En te blijven. Vind tips, middelen omtrent duurzame inzetbaarheid en werkstress.

Doe de zelftest

Met de zelftest 'Het Nieuwe Werken en Vitaliteit' ontdek je hoe je jouw vitaliteit kunt vergroten. Het geeft ook aanknopingspunten om jouw FIT-heid te versterken.

Contact

Voor vragen of meer informatie over duurzame inzetbaarheid kun je terecht bij ons Klantcontactcentrum: telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 070 – 700 05 23. Of via de email contactubrpersoneel@rijksoverheid.nl.