Informatie voor leidinggevenden

Leidinggevenden ten tijden van corona

Via onderstaande link vind je tips over hoe je als leidinggevende met deze coronacrisis om kunt gaan.

Leidinggeven op afstand

Leidinggeven op afstand. Hoe doe je dat?

Leidinggeven aan medewerkers met vitale functies

Medewerkers met vitale functies zijn extra kwetsbaar in deze tijd. Hieronder lees je meer over hoe je je medewerkers goed kunt begeleiden.

Tips voor thuiswerken

Veel medewerkers zijn op dit moment thuis aan het werk door de coronacrisis. Hier vind je praktische tips.

Een goed gesprek

Tips voor een goed gesprek met je medewerkers bij signalen van stress. We helpen je er graag bij.

Omgaan met stress en nare gevoelens

Ervaart je medewerker stress of nare gevoelens?

Zorgen om je gezondheid en die van je medewerkers

Als je medewerker zich zorgen maakt over zijn/ haar gezondheid kan het helpen om een preventief gesprek met de bedrijfsarts te adviseren. Natuurlijk kun je ook zelf terecht bij de bedrijfsarts als je je zorgen maakt over de gezondheid van medewerkers en daar overleg over wilt.

Ergonomisch advies

Ervaart je medewerker beginnende fysieke klachten die te maken hebben met de thuiswerkplek? Een ergonoom kan advies geven om verdere klachten en uitval te voorkomen.

WVP tijdens corona-tijd (verzuim)

De maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis kunnen ook van invloed zijn op de wijze van beoordelen van de re-integratie inspanningen van de werkgevers in het kader van de Wet verbetering poortwachter (WVP)

Het UWV houdt je daarvan op de hoogte.

Maak je je zorgen om het verzuim of de re-integratie van een medewerker, neem dan contact op met de bedrijfsarts of een re-integratie-adviseur van Bedrijfszorg.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via
070 - 700 05 30.

Bedrijfsartsen zijn te bereiken via het medisch secretariaat

Loopbaan tijdens corona

Corona, werk en je loopbaan. Die combinatie roept vragen op. Dat merken ook onze loopbaanadviseurs in de dagelijkse praktijk. De vragen die nu veel voorbij komen hebben we op een rijtje gezet. Met daarbij tips of advies.

InterCoach: coachtrajecten vanuit huis

De intakegesprekken en coachtrajecten bij InterCoach gaan in deze tijd van “thuiswerken” gewoon door.

Op zoek naar extra capaciteit

Mocht een medewerker in een (vitale) functie wegvallen of je hebt extra capaciteit nodig, overweeg dan om tijdelijk werk aan te bieden via de Mobiliteitsbank. Gebruik hiervoor de functionaliteit ‘Tijdelijk Werk’ en vermeld voor de herkenbaarheid in de titel ‘Tijdelijk werk coronacrisis’. Daarbij kan worden aangegeven of het aanbod intern of interdepartementaal wordt gedaan.

Mindfulness meditatie en meer met Mindful Rijk

Wil je meer rust, focus en overzicht in je (thuis)werkdag brengen? Probeer een (live) begeleide meditatie via Mindful Rijk of doe mee aan een online bijeenkomst.

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen manier om inzicht te krijgen in jezelf en je veerkracht, wendbaarheid, focus en werkplezier te verhogen.

Mindful Rijk is een programma van ontwikkelbedrijf UBR. Doel van het programma is een positieve werkomgeving binnen het Rijk waarin al haar medewerkers kunnen floreren door onder meer het Rijksbreed aanbieden van mindfulnesstrainingen en meditaties.

Een luisterend oor: Bedrijfsmaatschappelijk loket Covid 19

UBR| Bedrijfszorg heeft voor rijksmedewerkers een loket ingericht om psychosociale problemen vanwege de coronacrisis te bespreken. Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers staan je graag te woord en ondersteunen je met advies. De telefonische hulplijn is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur

Bel met een van onze adviseurs via 088 3713710

Rouw in tijden van corona

In deze roerige tijd kan het rouwproces van een medewerker die een dierbare heeft verloren extra moeilijk zijn. Als een dierbare is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is het soms niet mogelijk om aanwezig te zijn bij de uitvaart. Ook kan angst ontstaan om zelf ziek te worden.

Financiële problemen

Als een medewerker financiële problemen heeft kan dat negatieve invloed hebben op zijn gezondheid en zijn dagelijks functioneren. Het bespreekbaar maken van deze problemen is de eerste stap naar het aanpakken en oplossen ervan.

Inspiratie Vitaliteit voor managers

Vitaliteit is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Hier vind je tips en inspiratie voor een gesprek over vitaliteit met je medewerkers.