Informatie voor medewerkers

Tips voor thuiswerken

Met de onderstaande tips kun je veilig en gezond werken vanuit huis. Ook lees je hier hoe je thuiswerken kunt combineren met je gezin.

Een goed gesprek

Hoe voer ik een goed gesprek met mijn leidinggevende als ik stress/ problemen ervaar? Lees er alles over in de factsheet.

Omgaan met stress en nare gevoelens

Stress en nare gevoelens in deze vreemde tijd? Dat is heel normaal. Hier vind je meer informatie over wat bedrijfsmaatschappelijk werk voor je kan doen.

Zorgen om je gezondheid

Maak je je zorgen over je gezondheid tijdens deze coronacrisis? Neem contact op met een bedrijfsarts. Weten hoe? Lees dan verder.

Ergonomisch advies

Heb je beginnende fysieke klachten die te maken hebben met je thuiswerkplek? Neem contact op met een ergonoom via 06 – 507 684 86 of 06 – 156 741 66.

Om je zo goed mogelijk te helpen, kan gevraagd worden om een foto van je werkplek en zithouding te mailen.

Verzuim & re-integratie tijdens corona

Zorgen om je herstel of re-integratie in deze periode? Bespreek dit dan in eerste instantie met je leidinggevende.

Zie hiervoor de tips voor het goede gesprek. Je leidinggevende kan ondersteuning van een bedrijfsarts en een re-integratie-adviseur inschakelen.

Mocht het niet lukken om het met je leidinggevende te bespreken neem dan contact op met de bedrijfsarts.

Bedrijfsartsen zijn te bereiken via het medisch secretariaat.

Veiligheid

Werk je tijdens deze coronacrisis op locatie en maak je je zorgen over je veiligheid? Lees dan hier onze tips voor veilig werken.

Loopbaan tijdens corona

Corona, werk en je loopbaan. Die combinatie roept vragen op. Dat merken ook onze loopbaanadviseurs in de dagelijkse praktijk. De vragen die nu veel voorbij komen hebben we op een rijtje gezet. Met daarbij tips of advies.

InterCoach: coachtrajecten vanuit huis

De intakegesprekken en coachtrajecten bij InterCoach gaan in deze tijd van “thuiswerken” gewoon door.

Mindfulness meditatie en meer met Mindful Rijk

Wil je meer rust, focus en overzicht in je (thuis)werkdag brengen? Probeer een (live) begeleide meditatie via Mindful Rijk of doe mee aan een online bijeenkomst.

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen manier om inzicht te krijgen in jezelf en je veerkracht, wendbaarheid, focus en werkplezier te verhogen.

Mindful Rijk is een programma van ontwikkelbedrijf UBR. Doel van het programma is een positieve werkomgeving binnen het Rijk waarin al haar medewerkers kunnen floreren door onder meer het Rijksbreed aanbieden van mindfulnesstrainingen en meditaties.

De zelftest Het Nieuwe Werken

Wat kun je doen om vitaal en in balans te blijven? De zelftest Het Nieuwe Werken (HNW) en vitaliteit helpt je op weg!

Peil je persoonlijke gezondheid

Persoonlijke gezondheid is van grote invloed op je professionele inzetbaarheid. Peil hier je persoonlijke gezondheid.

Tijd over en wil je collega’s helpen?

Heb jij tijd beschikbaar en wil je collega’s helpen? Bekijk het aanbod van Tijdelijk Werk op de Mobiliteitsbank. Bij interesse kunnen dan, in overleg met de direct leidinggevende, afspraken worden gemaakt om vraag en aanbod te matchen. Dit aanbod is nu nog beperkt, maar het is de verwachting dat dit de komende periode toeneemt.

Een luisterend oor: Bedrijfsmaatschappelijk loket COVID-19

UBR| Bedrijfszorg heeft voor rijksmedewerkers een loket ingericht om psychosociale problemen vanwege de coronacrisis te bespreken. Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers staan je graag te woord en ondersteunen je met advies. De telefonische hulplijn is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur

Bel met een van onze adviseurs via 088 3713710

Rouw in tijden van corona

Als je in deze roerige tijd een dierbare verliest kan dat kan extra moeilijk zijn. Bijvoorbeeld als diegene is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dan is het soms niet mogelijk om aanwezig te zijn bij de uitvaart. Ook kan angst ontstaan om zelf ziek te worden.

Financiële problemen

Als je financiële problemen hebt kan dat negatieve invloed zijn op je gezondheid en je dagelijks functioneren. Het bespreekbaar maken van deze problemen is de eerste stap naar het aanpakken en oplossen ervan.