Vitaliteit

Vol energie, veerkrachtig en fit aan het werk. Dat willen we allemaal wel. Vitale medewerkers zorgen voor gezonde organisaties. En omgekeerd ook. Door als organisatie vitaliteit op, rond en tijdens het werk te stimuleren draag je bij aan het werkplezier van medewerkers.

Het Rijk wil als werkgever vitaliteit, het werkvermogen en de inzetbaarheid van haar medewerkers vergroten en versterken. Medewerkers en organisatieonderdelen worden gefaciliteerd, gemotiveerd en gestimuleerd om te investeren in de vier verschillende dimensies van vitaliteit die elkaar beïnvloeden: mentale vitaliteit, fysieke vitaliteit, sociaal emotionele vitaliteit en zingeving.

De seizoenen van Vitaliteit - Zomer: mentale fitheid, herfst: sociaal-emotionele fitheid, winter: zingeving, lente: fysieke fitheid.

Het Rijk brengt elk seizoen een dimensie van vitaliteit onder de aandacht. Met als doel medewerkers en leidinggevenden te inspireren en stimuleren zelf aan de slag te gaan met vitaliteit. Door te werken aan vitaliteit zit je beter in je vel, ben je productiever en heb je meer focus. 

Deze zomer brengen we mentale vitaliteit onder de aandacht. Dus de mate waarin je je kennis en vaardigheden kunt inzetten en effectief kunt reageren op drukke, hectische en/of veranderende situaties. De zomer is bij uitstek een goede tijd voor reflectie, ontspanning, ont-stressen, persoonlijke ontwikkeling en tijd om je accu op te laden.

Lees meer over de ervaring van Luitenant-kolonel Tabe de Boer met betrekking tot (mentale) vitaliteit, zowel vanuit zijn rol als leidinggevende als vanuit zijn rol als programma coördinator Duurzaam Gezond Inzetbaar (DGI).