Week van het werkplezier

“Hoe blijf je met plezier aan het werk?” Een vraag die velen van ons zichzelf stellen in deze tijd.  
Wat geeft zin en betekenis aan ons (werkende) leven? En hoe blijven we daarmee in contact? Tijdens de Week van het Werkplezier staan we stil bij deze en andere onderwerpen.

In verbinding met jezelf, je omgeving en je werk

Dit jaar wordt voor de zevende keer de landelijke Week van de Werkstress georganiseerd. Van 15-19 november 2021 doen honderden bedrijven in ons land mee en organiseren activiteiten die bijdragen aan het verminderen van werkstress en vergroten van vitaliteit en werkplezier.
Sinds een paar jaar doet ook de Rijksoverheid mee. Onder de noemer Week van het werkplezier organiseren de onderdelen Organisatie & Personeel van verschillende Shared Service Organisaties Rijksoverheid (SSO’s) een groot aantal activiteiten voor rijksambtenaren. Ook dit jaar heeft de Satellietgroep Vitaliteit Rijk (SSO’s O&P van de Belastingdienst, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), Defensie en Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR)), de handen ineengeslagen om een gezamenlijk programma te organiseren. Dit keer met het thema: In verbinding met jezelf, je omgeving en je werk.

Sociaal emotionele vitaliteit en zingeving

Het programma is vormgegeven rondom de vier verschillende dimensies van vitaliteit: mentale vitaliteit, fysieke vitaliteit, sociaal emotionele vitaliteit en zingeving. Dit jaar ligt de focus op sociaal emotionele vitaliteit en zingeving. Hierdoor helpen de activiteiten van de Week van het werkplezier om juist in deze tijd de verbinding met jezelf, je omgeving en je werk te hervinden en te herstellen zodat je meer werkplezier ervaart.

We wensen je veel plezier tijdens de Week van het werkplezier!
Satellietgroep Vitaliteit Rijk

Tips en inspiratie

In de voorbereiding van de Week van het werkplezier hebben we de workshopleiders en sprekers gevraagd naar tips en inspiratie om nog meer in verbinding te staan met jezelf, je omgeving en je werk. Wil jij er alvast mee aan de slag? Klik dan hieronder op de button!

Schrijf je in voor (een van) de workshops

Schrijf je in voor één of meerdere workshops via onderstaande button. Let op: als je in het inschrijfformulier op een dag klikt krijg je de verschillende workshops te zien waarvoor je je kunt opgeven. Je kunt je voor maximaal 3 activiteiten aanmelden.

Uitgelicht