Schuldenproblematiek herkennen bij medewerkers

Leer financiële problemen herkennen bij medewerkers en dit bespreekbaar maken.

Voor wie

Workshop voor leidinggevenden.

Voor leidinggevende is het belangrijk om signalen te herkennen die erop duiden dat een medewerker financiële problemen heeft omdat financiële problemen de integriteit van medewerkers kan aantasten en hen afhankelijk kan maken van anderen. Dit is een groot risico want deze medewerkers kunnen extra kwetsbaar zijn.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan de orde: de financiële hulpvraag, de psychosociale hulpvraag en het leren omgaan met geld. Met deze onderwerpen in het achterhoofd bespreken we vier rollen van een leidinggevende:

  • signaleren en herkennen,
  • het gesprek voeren en onderhouden,
  • de weg wijzen,
  • het proces bewaken waarin de medewerker leert om te gaan met zijn financiële situatie.

Resultaat

Je leert financiële problematiek herkennen bij medewerkers en bespreekbaar maken. Daarnaast leer je welke stappen je moet nemen om medewerkers te ondersteunen bij deze problematiek. Je bent straks procesbewaker zodat de medewerker uiteindelijk in een gezonde financiële situatie terechtkomt. Tot slot weet je als leidinggevende welke voorzieningen er zijn voor financiële hulpverlening.

Praktisch

  • Duur: 2 uur.
  • Kosten: de workshop is op basis van een intake en offerte. In de offerte worden de uren voor de workshop en de voorbereiding opgenomen, en eventuele reiskosten. De gehanteerde uurtarieven zijn €129 en €148.
  • Deze workshop bieden wij alleen incompany aan; individuele inschrijvingen zijn niet mogelijk.

Aanvraag

Vul het formulier in voor het doen van een aanvraag. Zorg ervoor dat:

  • je het formulier volledig invult, want er zijn veel verplichte velden (*);
  • na invullen van het formulier en aanklikken knop 'ga verder', kun je de gegevens nog eens controleren en eventueel aanpassen. Daarna verzend je het formulier definitief. Betrokken personen ontvangen een bevestigingsmail van de aanvraag.

Uw aanvraag

Vul hier de naam van de training of workshop in waarvoor u een offerte wenst

Geef gewenste datum, maand of kwartaal aan

Doelgroep *

Uw contactgegevens

Gegevens opdrachtgever

Vul de naam van uw ministerie/ organisatieonderdeel/ directie in zoals u staat vermeld in uw kenniskaart op het Rijksportaal.

Zonder inkoop/ordernummer kunt u geen aanvraag indienen

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanvraag voor een training of workshop in behandeling te nemen, u in te schrijven voor de betreffende training of workshop en contact met u op te nemen als dit nodig is. Ook gebruiken wij uw gegevens voor facturatie. Uw gegevens worden twee jaar bewaard.

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

Wij gebruiken uw gegevens, met uw toestemming, omdat wij anders niet in staat zijn om uw aanvraag voor een training of workshop in behandeling te nemen en uit te voeren.

Op welke manier worden uw gegevens verwerkt?

Wij gebruiken uw gegevens voor de registratie van uw aanmelding. Voor de inschrijving van een training of workshop wordt uw informatie gedeeld met de trainer/begeleider en met de financiële administratie van UBR voor facturatie. Persoonlijke gegevens worden niet beschikbaar gesteld aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn.

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

Twee jaar na afronden van de training of workshop worden uw gegevens verwijderd. Als betrokkene heeft u het recht tot inzage, rectificatie, vernietiging en om vergeten te worden. Daarnaast kunt u bezwaar tegen de verwerking maken. We verwijzen u graag naar onze privacy verklaring voor extra informatie.

Wat zijn uw rechten?

Meer informatie over uw rechten vindt u op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *