Binnenwerk start nieuw team bij Justid in Zutphen

“Echt fantastisch om te zien. En wat een warm welkom.” Teamleider Binnenwerk Henk ten Harve heeft het over de start van de scanstraat bij Justid in Zutphen. Daar is 2 september een team begonnen met het opschonen en digitaliseren van dossiers. Zo helpt Binnenwerk steeds meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in teamverband aan het werk.

In Zutphen gaat het team van zes personen door bergen dozen met stapels papieren heen. “Ze bekijken wat weg kan en of papieren geschikt zijn om te scannen. Denk aan het ontnieten en het verwijderen van post-its, paperclips en ezelsoren”, legt Henk uit. “Na het scannen en controleren, kijkt een collega het werk na. Vervolgens slaan we het op volgens het vier-ogen-principe. Twee medewerkers van Justid helpen daarnaast het team, die samenwerking verloopt heel prettig.”

Trots

In oktober komen er nog eens zeven mensen bij in Zutphen, dan bestaat het team uit dertien personen. Henk: “Geweldig om deze mensen aan de slag te zien. Ze zijn zo blij om te werken. Ik ben vereerd dat ik dit werk mag doen, het maakt me zo trots.”

Zie jij mogelijkheden voor Binnenwerk?

Ideeën over nieuwe werksoorten? Binnenwerk wil zo veel mogelijk mensen met een doelgroepindicatie aan het werk helpen. Binnenwerk is gemandateerd werkgever en verzorgt zo de werving, leiding en begeleiding. Opdrachtgevers hebben daar geen omkijken naar. Win-win dus! Benieuwd hoe een team bij jouw organisatie aan de slag kan? We horen graag van je, neem contact met ons op via binnenwerk@rijksoverheid.nl.

Meer weten over Binnenwerk?

Binnenwerk is onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Rijk wil een inclusieve werkgever zijn; dat betekent dat mensen met een arbeidsbeperking nadrukkelijk welkom zijn. Binnenwerk creëert sinds 2016 duurzame banen voor deze groep mensen. In teams gaan ze aan de slag in functies als toetsenbordreiniger, autowasser of medewerker Bos- en natuurbeheer. Ook opdrachtgevers kunnen zelf met een vraag komen.

Lees meer over Binnenwerk.