Staatsbosbeheer en Binnenwerk vieren feest

Staatsbosbeheer en Binnenwerk hebben woensdag 2 september in Emmen de overkoepelende overeenkomst voor de (toekomstige) pilotprojecten en de inmiddels twaalf structurele overeenkomsten getekend. Annemiek Scholten van Binnenwerk tekende namens waarnemend directeur UBR Lex Leoné en ICBR-lid Ronald Barendse, die helaas beide niet aanwezig konden zijn. Namens Staatsbosbeheer tekende directeur Sylvo Thijsen.

Binnenwerk en SBB1
Annemiek Scholten, programmadirecteur Binnenwerk, ondertekent de overeenkomst

“Geweldig om te zien hoe welkom onze medewerkers zijn bij Staatsbosbeheer”, vertelt Annemiek. “Nederland heeft vooral aangelegde natuur en het behoud daarvan vraagt veel onderhoud. Daar leveren we een belangrijke bijdrage aan.” Op dit moment heeft Binnenwerk 19 teams bos- en natuurbeheer aan het werk, waarvan 16 structureel. Eind dit jaar zijn dat er 21.

Compliment

“Staatsbosbeheer is een partnerorganisatie met een open cultuur, waar we veel leren van de boswachters en medewerkers natuurbeheer”, gaat Annemiek verder. “Onze medewerkers krijgen de kans om diploma’s en certificaten te behalen en zich verder te ontwikkelen.” Een compliment aan clustermanager Michaëlla Cornelissen vindt Annemiek daarom op z’n plaats. “Ze heeft zo veel geregeld en voor elkaar gekregen. De volgende teams staan zelfs al in de planning!”

Binnenwerk en SBB2
Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, ondertekent de overeenkomst

Taart

Staatsbosbeheer schrijft zelf over deze gebeurtenis: “Wij hebben inmiddels 16 teams van Binnenwerk structureel aan het werk bij Staatsbosbeheer. Van die 16 zijn er 12 pilots over naar een permanent team. Daarmee heeft de samenwerking tussen Binnenwerk en Staatsbosbeheer een structureel karakter gekregen. Zo is een belangrijke basis gelegd voor de realisatie van een van de prioriteiten van Veerkracht en Verbondenheid.” Reden voor feest en dus liet Staatsbosbeheer bij alle teams taart bezorgen.

Eed & belofte

Deze dag was meteen een goed moment om de eed & belofte af te nemen voor de teams Zeewolde, Emmen, Jubbinga, Groningen DUO en Lauwersoog. Het was daarnaast heerlijk weer. Kortom; een prachtige dag voor iedereen!