SZW en HIS: samen meer sociale impact maken

Mede dankzij de inzet van verschillende organisaties kan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) samen UBR|HIS de toepassing van social return verder verbeteren in hun eigen organisatie.

Wat leerden SZW en de HIS van de proeftuin?

  • Social return werkt! Oók bij onderhandse onderzoeksopdrachten. Verschillende organisaties toonden dit aan met de creatieve en ambitieuze social return plannen tijdens de proeftuin. In 2021 gaan we niet alleen door met het toepassen van social return bij onderzoeksopdrachten. Wij breiden dit zelfs verder uit.
  • De manier waarop SZW en HIS tijdens de proeftuin social return toepasten, kan beter. In het vervolg vragen SZW en HIS bij onderhandse opdrachten social return op een andere manier uit.Het resultaat? Meer duidelijkheid over wat we verwachten van een inschrijver op het gebied van social return. En dat het de inschrijver ook minder tijd kost per inschrijving.
  • Er is behoefte aan meer voorbeelden en handvatten. SZW en HIS verzamelen deze nu. Deze voorbeelden en handvatten delen we vervolgens via verschillende kanalen.

SZW en HIS bedanken iedereen die bijdroeg aan de proeftuin social return!

Door een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven, het ministerie van SZW en de HIS, maken wij gezamenlijk meer sociale impact.