Naomi Immers

Terwijl ik dit schrijf zijn mijn mede-trainees van TRIP21 en ik druk bezig met de voorbereidingen voor onze tweede werkplek. Kennismakingen, screenings, vragen: het komt allemaal voorbij. Tijdens de lesdagen zijn we er telkens weer even zoet mee. Het dwingt ons ook om na te denken over de eerste plek: leerden we wat we wilden leren? Alles gezien wat we konden? Alweer 6,5 maand geleden begon ik aan mijn TRIP avontuur bij mijn eerste werkplek: de Gemeente Den Haag.

Het is heel tastbaar

Als Inkoopadviseur Fysiek Domein ben je betrokken bij alle aanbestedingen voor werken en aan werken-gerelateerde leveringen en diensten. De zaken die ingekocht worden zijn daardoor heel tastbaar. Wanneer we op kantoor werken en tijdens de lunch een wandeling maken wijzen collega’s elke paar meter weer iets aan waar zij aan als adviseur aan meewerkten. En ook tijdens vragenrondes en beoordelingen van inschrijvingen is het bijzonder om de plannen van de markt tot leven te zien komen in tekeningen en schema’s (die je vervolgens weer zo over Google Maps heen kunt leggen!) Hierdoor krijg je het gevoel dat je écht meewerkt aan de stad.

Je komt op veel bijzondere plekken als je werkt in het fysieke domein

Zo maakte ik een schouw mee in de Sportcampus Zuiderpark. We gingen door alle stookruimtes en installatiehokken om te eindigen op het dak vol zonnepanelen. In het lege Zuiderstrandtheater mocht ik een dagje werken terwijl potentiële inschrijvers voor de ontmanteling een kijkje namen in het gebouw. Ook heb ik een beoordelingssessie mogen begeleiden op de begraafplaats.

Over toffe plekken gesproken

Op de foto zie je de locatie van een thema-sessie voor de hele afdeling Inkoop op het gebied van sociaal ondernemerschap. Boven op het dak van een gebouw gevuld met bijzondere ondernemers met maatschappelijke doelen. Hier gingen we in gesprek met deze ondernemers over dingen waar zij en wij tegenaanlopen om meer opdrachten aan sociale ondernemers te kunnen gunnen. Een leerzame en interessante dag die we afsloten met (heel erg!) lokaal gebrouwen bier en bitterballen van oesterzwam, gekweekt op het koffiedik van de brander in hetzelfde gebouw.

Terugkijkend op mijn tijd bij de gemeente Den Haag

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel erg veel geleerd heb over inkopen en aanbesteden. De insteek van het team was dat ik ‘gewoon een nieuwe collega’ was. Hierdoor voelde ik me direct welkom en ook al een echte inkoopadviseur. Ik vind het bijna jammer om door te gaan naar de volgende plek. Maar ik heb ook heel veel zin in wat de Politie mij allemaal gaat brengen!