Roos Teubel

In mei was het dan zover, de 1e werkplekwissel! Na 8 maanden werkzaam te zijn geweest bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in team Internationaal was het voor mij tijd om deze leuke en leerzame periode af te sluiten. Ondanks dat het jammer was om weg te gaan, keek ik ook uit naar weer iets nieuws. En dat nieuws, dat is voor mij de gemeente Den Haag.

Een moment van reflectie

Tussen de twee werkplekken in nam ik vrij. Absoluut een aanrader om zo de ene plek rustig af te sluiten en weer fris aan de volgende plek te beginnen! Voor mij was de werkplekwissel een mooi moment om eens op een rij te zetten wat ik zoal heb gedaan en geleerd bij RVO en wat ik nog meer wil ontdekken en leren bij de gemeente Den Haag. Mijn tijd bij RVO vloog namelijk voorbij. Ik kreeg veel ruimte om allerlei werkzaamheden op te pakken die mij interessant leken. Hierdoor kon ik in korte tijd veel zien van het inkoopvak. Ik voerde verschillende inkoopprocedures zelfstandig uit. Ik hield mij bezig met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) en ik onderzocht de ervaringen, uitdagingen en behoeftes van mijn collega’s als het gaat om de toepassing ervan. Ik zat daarnaast nog in een projectgroep voor het ontwikkelen van een richtlijn voor het gebruik van SAS-diensten onder de drempelwaarde. Ik mocht ook meekijken bij een opdrachtgever over hoe een inkoopbehoefte nou tot stand komt. Enorm divers en dat beviel heel goed!

Gemeente Den Haag

Ik had voor mezelf dan ook een compacte succesformule voor de volgende werkplek in gedachte. Vrijheid om mijn takenpakket gevarieerd in te richten + Gezellige collega’s = Het kan niet anders dan dat het leuk en leerzaam wordt 😊. Nu ben ik ongeveer een maand werkzaam bij de gemeente en het lijkt erop dat dit helemaal goed gaat komen. Ik ben direct betrokken bij interessante en uitdagende aanbestedingen die ik samen met collega’s oppak. Denk aan het aanbesteden van alle diverse re-integratietrajecten en een alomvattend energiemanagementsoftware systeem. Daarnaast sluit ik aan bij een project dat binnen het ontwikkelprogramma inkoop valt en ben ik secretaris van het MT inkoop overleg. Verder heb ik al veel leuke kennismakingen met collega’s gehad en voelt het als een warm en gezellig team met een flinke dosis aan kennis en ervaring. Ik ga met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme de komende tijd bij de gemeente tegemoet. Ik ben benieuwd of ik voor mijn volgende werkplek weer een nieuwe eis aan mijn formule zal toevoegen. De tijd zal het leren!