Verbinden en verdiepen op IIR Klantendag

I-Interim Rijk (IIR) heeft samenwerkingspartners binnen het hele Rijk. Om elkaar beter te leren kennen, interessante kennis uit te wisselen en nieuwe verbindingen te leggen, werd een Klantendag georganiseerd.

De middag werd gevuld met een diversiteit aan onderwerpen en sprekers. Leden van drie verschillende expertgroepen van I-Interim Rijk verzorgden presentaties over I-Sourcing, Strategisch Advies & Portfoliomanagement en BusDevOps. Daarnaast spraken twee partners van IIR over de (digitale) uitdagingen binnen hun organisatie en de samenwerking die ze daarvoor met I-Interim Rijk zijn aangegaan.

Kritische partner

De middag werd afgetrapt door generaal-majoor Onno Eichelsheim, directeur van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). Hij nam de aanwezigen mee in de veranderende wereld van de inlichtingen, waarbij het werk zich steeds meer in het digitale domein afspeelt en vooruitlopen op het gebied van ICT essentieel is. ‘Samen met onze partners werken we iedere dag hard om onze I-ambities waar te maken. Er zijn steeds grotere hoeveelheden data beschikbaar om inlichtingen uit te genereren en de krijgsmacht digitaliseert in rap tempo. Je kunt stellen dat IT het hoofdwapensysteem voor inlichtingenorganisaties is geworden', sprak Eichelsheim.

Dieper de inhoud in

Het programma werd vervolgens voortgezet door I-Interimmers Jeroen Cox en Ed Buijtelaar, die hun licht lieten schijnen op de ontwikkelingen op het gebied van strategisch advies en portfoliomanagement. Hierna was het de beurt aan Adrie Kerkvliet, directeur van de Auditdienst Rijk (ADR). Hij vertelde bevlogen over de ADR en de samenwerking met I-Interim Rijk. Na de pauze volgden inhoudelijke IIR-sessies over I-sourcing (door Stefan Kuiper, Paul de Vroom en Dennis Ravensbergen) en over BusDevOps (door Jeroen Hak). Het programma werd afgesloten met een interactieve wrap-up door de kersverse CIO Rijk, Diederik van Leeuwen.

Reacties

Bert van Ginkel, Hoofd Bedrijfsvoering bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven, was één van de aanwezigen op de Klantendag: ‘Ik heb vandaag een breder inzicht gekregen in de deskundigheden van I-Interim Rijk. Inhoudelijk vond ik het sterk, vooral de presentatie over BusDevOps vond ik interessant en nuttig’. Ook Tanja van Burgel, CIO bij het kerndepartement Financiën, was positief over de bijeenkomst: ‘Een waardevolle dag met een goede diversiteit aan mensen en onderwerpen. Er werden actuele thema’s besproken die iedere aanwezige van vandaag herkent en raakt. En een dag als vandaag is natuurlijk ook ideaal om nieuwe mensen en oude bekenden te spreken.’