Arbeidsparticipanten maken kennis met rijksdiensten in Zwolle

Het gebouw van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Zwolle vormde afgelopen woensdag het decor van de vierde editie van de Meet & Match Arbeidsparticipatie. De bijeenkomst werd gefaciliteerd door Team Inclusief en Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Tijdens de bijeenkomst maakten 27 deelnemers met een registratie in het doelgroepenregister kennis met leidinggevenden en andere vertegenwoordigers van vijf Zwolse rijksorganisaties. Behalve de NVWA waren ook de Belastingdienst, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Dienst Terugkeer en Vertrek vertegenwoordigd.

Ongedwongen kans

Bij de kennismakingen stonden functies voor administratief medewerkers centraal, met verschillende specialisaties op zowel mbo- als hbo-niveau. Voor de deelnemers was het een kans om op een ongedwongen manier meer te weten te komen over een organisatie. “Het is elke keer weer mooi om te zien dat deze manier van ontmoeten echt werkt”, vertelt Tanja de Haan die vanuit SRN betrokken is bij de organisatie. "We werken hierin nauw samen met bijvoorbeeld het Werkgevers Servicepunt regio Zwolle, dat een belangrijke rol speelt bij de aanlevering van kandidaten.”

Kwaliteiten

“De opzet van de Meet & Match draait om netwerkverbreding, zowel voor de organisaties als de doelgroep”, aldus Tanja. “Deelnemers kunnen hun kwaliteiten en talenten presenteren. Eveneens kunnen ze een goed beeld krijgen van de werkzaamheden bij de betreffende rijksdiensten.” Marcel Riebel van Team Inclusief vult aan: “Deze manier van ontmoeten slaat zó goed aan dat we ook in andere delen van het land Meet & Matches voor arbeidsparticipanten organiseren.”

Meer weten?

Eerdere Meet & Matches in Groningen, Assen en Leeuwarden leverden in totaal 26 plaatsingen op. Op onze website lees je meer over de inspanningen van SRN op het gebied van arbeidsparticipatie.

Annulering bijeenkomsten door corona

In verband met maatregelen rondom het coronavirus worden SRN-bijeenkomsten de komende periode geannuleerd. Op onze LinkedIn-pagina verschijnt deze week aanvullende informatie. Genodigden voor bijeenkomsten worden hierover bovendien per mail geïnformeerd.