6 oktober 2020 - Diversity Day

Vandaag vieren we Diversiteit op de werkvloer, zo ook bij de Rijksoverheid. Pas wanneer diversiteit een gewaardeerde waarde en een onmisbaar feit is kunnen we dit waarborgen door middel van inclusie. Jezelf zijn is hierin van essentieel belang.

diversity day

Pas als jij jezelf bent kunnen anderen jou waarderen in al jouw kennis en kunde, competenties, vaardigheden, talenten, werk- en levenservaring en mooie verhalen die jij een organisatie in meeneemt. Wij van team Diversiteit & Inclusie van UBR/Inclusiviteit willen jou vandaag graag twee belangrijke vragen meegeven:

- Laat jij anderen zichzelf zijn op de werkvloer?
- Ben jij jezelf op de werkvloer?

Wanneer jij openstaat voor de diversiteit die een ander brengt werk je mee aan het creëren van een omgeving waarin jij ook jezelf kunt zijn.

Een aantal tips om anderen zichzelf te laten zijn, zijn bijvoorbeeld:

  1. Probeer niet te oordelen. Niet ieder mens is zoals jij of denkt hetzelfde over onderwerpen als jij. Niet iedereen stelt dezelfde prioriteiten of deelt zijn of haar leven in als jij.
  2. Respecteer elkaars mening. Ook wanneer deze verschilt van je eigen mening. Deze mening mag er ook zijn en brengt een nieuw gedachtegoed in een team of organisatie.
  3. Probeer elkaar beter te begrijpen. Toon interesse en vraag naar elkaar met oprechte nieuwgierigheid.
  4. Geniet van de verscheidenheid/diversiteit op de werkvloer. De wereld zou saai zijn als we allemaal hetzelfde zijn. Ga eens op ontdekkingstocht naar de interesses en visies van anderen. Wellicht vergroot jij je scope en denkbeelden over de wereld om je heen!
  5. Iedereen mag zijn wie hij/zij is. Wederzijdse acceptatie en waardering zorgt voor een veilig gevoel van thuiskomen. Zo wordt de werkvloer een fijne plek om te zijn.

Jezelf zijn kost minder energie dan je aanpassen aan de rest en geeft jou als persoon dus meer energie, tijd en vrijheid om je toegevoegde waarde voor de organisatie te ontplooien. Echter, dit is alleen mogelijk wanneer een medewerker de veiligheid voelt in een organisatie om zichzelf te zijn en gehoord wordt als hij/zij zich uit. Pas dan kan de volledige potentie van een medewerker worden benut. Jezelf kunnen zijn zorgt immers voor meer bevlogenheid, betere prestaties en minder ziekteverzuim.

Een vraag die je jezelf kunt stellen hierin is: ‘Kan en durf jij jezelf te zijn in jouw organisatie en  jouw team?'

Hier vind je een link voor een korte zelftest om de balans eens op te maken over de mate van vrijheid die jij voelt of durft om jezelf te zijn bij jou op de werkvloer.

Wij wensen jou vandaag nog een hele fijne diversity day en een jaar waarin jij jezelf kunt zijn op je werk!