Inclusief denken en handelen: hoe doe ik dat?

UBR | team Diversiteit & Inclusie organiseert elke maand trainingen en spreekuren voor rijkscollega’s die aan de slag willen gaan met diversiteit en inclusie voor hun organisatie of simpelweg meer willen weten over het onderwerp.

Onze trainingen duren maximaal 2 uur en zijn kosteloos. Ze worden verzorgd door professionele trainers en D&I adviseurs die werkzaam zijn bij UBR | team Diversiteit & Inclusie. Zij zijn specialist op het gebied van HR, recruitment en vraagstukken over inclusief denken en handelen én diversiteit op de werkvloer.

Wat kun je in mei allemaal bij ons doen?

Training Leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking

16 mei van 9.30 tot 13.00 uur (via Webex)

Je leert specifieke gespreksvaardigheden gericht op het communiceren met medewerkers met een arbeidsbeperking. De training bestaat uit twee delen, een basistraining en een verdiepingstraining na drie maanden. Tussen beiden dagen krijg je de mogelijkheid om te leren in de dagelijkse praktijk en krijg je een opdracht mee. We werken steeds met een acteur waardoor je de kans krijgt om te oefenen en te ervaren welke impact je gedrag en taalgebruik heeft op een ander.

Voor wie?

De training is voor leidinggevenden van een medewerker met een arbeidsbeperking.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

College Genderdiversiteit en Inclusie

17 mei van 9.30 tot 10.30 uur (via Webex)

In dit college krijg je een introductie in gender, sekse en genderdiversiteit. We zoomen in op ‘traditionele’ m/v rollen en de brede scala aan genderidentiteiten. Hoe verhoudt zich wat je vanuit huis hebt geleerd met de ontwikkelingen in de maatschappij?

Voor wie?

Voor Rijksmedewerkers met interesse in D&I onderwerpen, die daar meer over willen leren of al met dit thema te maken hebben vanuit hun functie. 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.  

Training Begeleiden medewerkers met een arbeidsbeperking

18 mei van 9.30 tot 13.00 uur (via Webex)


Ben je werkplekbegeleider (buddy) van een medewerker met een arbeidsbeperking? Schrijf je dan in voor deze training. Je leert specifieke gespreksvaardigheden gericht op het communiceren met medewerkers met een arbeidsbeperking. De training bestaat uit twee delen, een basistraining en een verdiepingstraining na drie maanden. Tussen beiden dagen krijg je de mogelijkheid om te leren in de dagelijkse praktijk en krijg je een opdracht mee. We werken steeds met een acteur waardoor je de kans krijgt om te oefenen en te ervaren welke impact je gedrag en taalgebruik heeft op een ander.

Voor wie?

De training is voor Rijksmedewerkers die werkplekbegeleider (buddy) zijn van een medewerker met een arbeidsbeperking.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Training Onboarden nieuwe medewerker

19 mei van 10.00 tot 11.30 uur (via Webex)

Het inwerken van nieuwe medewerkers op afstand is een flinke uitdaging, zeker als het gaat om medewerkers met een arbeidsbeperking. De training richt zich specifiek op deze groep. Het inwerken van nieuwe medewerkers, waarbij ze alle benodigde hulp, begeleiding en informatie krijgen die nodig is om te integreren in de organisatie, is van groot belang.

Voor wie?

Voor elke rijkscollega, werkbegeleider/buddy, leidinggevende en D&I professional die interesse heeft in het onderwerp en zich hierin wil verdiepen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

D&I Spreekuur

30 mei van 9.30 tot 10.30 uur (via Webex)

Voor wie meer wil weten over het onderwerp diversiteit en inclusief denken en handelen vindt er op 30 mei een online spreekuur plaats. Waar ligt jouw behoefte en hoe kunnen wij je daarbij helpen? Komt een ander moment je beter uit? Ga voor andere data naar onze website.

Voor wie?

Ben jij de D&I-adviseur- of verantwoordelijke binnen de organisatie, dan spreken we je graag tijdens onze D&I spreekuur. Een van onze adviseurs, zit voor jou klaar en denkt graag met je mee. Kom tegelijkertijd ook in contact met andere D&I-adviseurs of Rijkscollega’s die met het onderwerp bezig zijn.

Aanmelden

Meld je aan via ons e-mailadres D&I@rijksoverheid.nl o.v.v. naam, e-mailadres en functie, uiterlijk drie werkdagen, voor de start van het college. Stuur a.u.b. je vragen mee met de aanmelding zodat wij ons goed kunnen voorbereiden. Klik hier voor meer informatie.

We hopen je te zien bij een van onze activiteiten!

Heb je liever een training of advies op maat voor je organisatie, neem dan contact met ons op via D&I@rijksoverheid.nl. Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de website en onze nieuwsbrief.