Verdiep je deze zomer in inclusief leren denken en handelen

UBR | team Diversiteit & Inclusie organiseert deze zomer een reeks colleges over voor rijkscollega’s die aan de slag willen gaan met diversiteit en inclusie voor hun organisatie of simpelweg meer willen weten over het onderwerp.

Onze trainingen duren maximaal anderhalf uur en zijn kosteloos. Ze worden verzorgd door professionele trainers en D&I adviseurs die werkzaam zijn bij UBR | team Diversiteit & Inclusie. Zij zijn specialist op het gebied van HR, recruitment en vraagstukken over inclusief denken en handelen én diversiteit op de werkvloer.

Wat kun je deze zomer allemaal bij ons doen?

Basiscollege Diversiteit & Inclusie  
18 juli van 13.00 tot 14.30 uur (via Webex), of
15 augustus van 10.00 tot 11.30 uur (via Webex).

Diversiteit en inclusie. Twee begrippen die veel gebruikt worden binnen het Rijk en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je hebt enig idee wat deze begrippen betekenen maar wil er graag meer over weten. Geef je dan nu op voor dit college!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor rijksmedewerkers.

College In praktische stappen naar een inclusieve organisatie   
19 juli van 10.00 tot 11.00 uur (via Webex), of
16 augustus van 10.00 tot 11.00 uur (via Webex).

Weet je wat diversiteit en inclusie inhoudt, maar heb je geen idee waar je moet beginnen in jouw organisatie? Of ben je bezig met een plan op diversiteit en inclusie en wil je graag wat praktische tips? Meld je dan nu aan!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor rijksmedewerkers.

College Inclusief Communiceren    
20 juli van 10.00 tot 11.00 uur (via Webex) - VOL, of
17 augustus van 13.00 tot 14.00 uur (via Webex) - VOL

We vinden communicatie allemaal belangrijk, maar geven er niet allemaal dezelfde invulling aan. En gelukkig maar, want we zijn ook niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig. Toch zijn er tips en trucs om te zorgen dat iedereen in het team zich gehoord voelt en vrij is om haar/zijn mening te geven.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor rijksmedewerkers (max 15 deelnemers).

D&I Spreekuur
21 juli van 9.30 tot 10.30 uur (via Webex).

Voor wie meer wil weten over het onderwerp diversiteit en inclusief denken en handelen vindt er op 21 juli een online spreekuur plaats. Waar ligt jouw behoefte en hoe kunnen wij je daarbij helpen? Komt een ander moment je beter uit?

Aanmelden
Meld je aan via D&I@rijksoverheid.nl o.v.v. naam, e-mailadres en functie. Klik hier voor meer informatie.

College Introverte en extraverte teamleden: wat kun je van elkaar leren?
21 juli van 13.00 tot 14.00 uur (via Webex), of
18 augustus van 13 tot 14.00 uur (via Webex)

‘Wees zichtbaarder, laat je horen’ of ‘laat een ander ook eens aan het woord’. Wellicht heb je dit weleens te horen gekregen. Toch is dit niet heel makkelijk te veranderen. Dat komt omdat het meer is dan gedrag of een karaktereigenschap. Het verwerken van prikkels bij introversie en extraversie is daadwerkelijk anders. Als je de sterke punten beiden weet te waarderen en te benutten, heb je een gouden combinatie te pakken. Dat is pas écht inclusief!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor rijksmedewerkers.

We hopen je te zien bij onze zomercolleges!

Heb je liever een training of advies op maat voor je organisatie, neem dan contact met ons op via D&I@rijksoverheid.nl. Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de website en onze nieuwsbrief.