Training Onboarden van nieuwe medewerkers

Het inwerken van nieuwe medewerkers is in tijden corona immers een flinke uitdaging, zeker als het gaat om medewerkers met een arbeidsbeperking. Deze training richt zich specifiek op deze groep. Het inwerken van nieuwe medewerkers, waarbij ze alle benodigde hulp, begeleiding en informatie krijgen die nodig is om te integreren in de organisatie, is van groot belang. Als je dit goed aanpakt voorkomt het voortijdig vertrek of uitval. Met deze training krijg je concrete handvatten over het thema wegwijs maken in coronatijd en is er ruimte om aansluitend met collega’s te sparren over kansen en uitdagingen.

Inhoud van de training

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is er anders dan tijdens het reguliere inwerkproces?
  • Wat kan ik doen om iemand goed te laten onboarden?
  • Waar moet ik rekening mee houden?

Voor wie en door wie

Het college is bedoeld voor elke rijkscollega, werkbegeleider/buddy, leidinggevende en D&I professional die interesse heeft in het onderwerp en zich hierin wil verdiepen.

Dit college wordt verzorgd door professionele trainers die werkzaam zijn bij UBR/team Diversiteit & Inclusie. Zij zijn specialist op het gebied van HR, recruitment en vraagstukken over inclusief denken en werken én diversiteit op de werkvloer.

Data 2022

Donderdag 3 maart 2022
Donderdag 19 mei 2022
Donderdag 30 juni 2022
Donderdag 25 augustus 2022
Donderdag 15 december 2022

10.00-11.30 uur
Webex

Kosten

Dit college valt onder de Rijksbrede activiteiten die wij als team D&I verlenen. Aan dit college zijn daarom geen kosten verbonden.

Aanmelden

Schrijf je hier in, uiterlijk drie dagen voor de start. Voor vragen kun je contact opnemen met D&I@rijksoverheid.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met D&I@rijksoverheid.nl